Târgu Jiu încă are echipă de fotbal

Cronicarul de fotbal Dorin Borzbă încheia în 2013 a doua carte despre istoria echipei Pandurii. Şi avea parte de un final fericit pentru cartea sa, Pandurii era în acel an vicecampioană a României şi evolua în grupele Europa Legure. Este bine că o astfel de carte document mai există, pentru a aminti despre performanţele echipei din Târgu Jiu. Pentru că sunt persoane care au trăit acele succese ale echipei, dar par să le fi uitat.

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a fost modernizat, pentru că aşa s-a denumit proiectul CNI „modernizare stadion”, în ideea ca echipa locală de fotbal Pandurii Târgu Jiu să nu mai joace pe terenuri din alte oraşe şi să revină la Târgu Jiu. În anul 2013, Pandurii devenise vicecampioană a României şi juca în grupele Europa League, politicienii de atunci luând decizia de a moderniza stadionul pentru ca suporterii locali să poată urmări Pandurii pe propriul stadion.

La aproximativ şase ani distanţă, nimeni nu mai vorbeşte despre revenirea echipei Pandurii pe stadionul pe care practic echipa a renăscut odată cu promovarea în prima ligă. Politicienii se entuziasmează acum că la Târgu Jiu va veni FCSB, nimic rău în asta, suporterii de fotbal se vor bucura, dar uită că au o echipă de fotbal şi la Târgu Jiu, una cu o istorie de peste 50 de ani, o echipă care a făcut cinste Târgu Jiului în Liga 1 şi în Europa, o echipă care a făcut pentru imaginea municipiului Târgu Jiu mai mult decât orice politician.

Despre performanţa echipei Pandurii, care în 2013 chiar alături de FCSB se afla pe podiumul Ligii 1, se mai vorbeşte şi acum. Despre jucătorii care atunci evoluau la Pandurii, unii dintre ei foarte tineri, se mai vorbeşte şi acum şi toată lumea aminteşte că au plecat în fotbalul mare de la Pandurii. Mulţi dintre ei au jucat şi mai joacă la echipa naţională, unii dintre ei joacă în afara ţării şi nu uită că au plecat de la Târgu Jiu spre marea performanţă.

Doar politicienii uită că au avut la Târgu Jiu o echipă de fotbal care în 2012 împlinea 50 de ani, şi că majoritatea erau prezenţi la sărbătoarea pandurilor. Uită că mai au încă la Târgu Jiu o echipă Pandurii care se zbate în subsolul Ligii a doua, pentru că nimeni nu vrea să o ajute, aşa cum „dezinteresat” vor să ajute acum FCSB în plină campanie electorală. Cum altfel se poate explica dorinţa atât de mare de a ajuta FCSB să omologheze stadionul de la Târgu Jiu, uitând că există o echipă de fotbal în Târgu Jiu care de asemenea are nevoie de stadion omologat.

Nimeni nu a ieşit public să spună că trebuie finalizat mai repede stadionul pentru a-l omologa să poată juca Pandurii acolo în viitorul sezon. Dimpotrivă, li s-au pus chiar beţe în roate şi când încercau, în urmă cu un an, să îşi amenajeze un teren sintetic să joace acasă, la Târgu Jiu.

Din păcate pentru „panduri”, asta se întâmplă pentru că acum nu mai sunt vicecampioni ai României, cum probabil va fi FCSB în acest sezon. Nu mai aduc imaginea pe care o aduceau acum şase ani, când erau pe acelaşi loc pe care se află acum FCSB în Liga 1. Nu mai sunt nici în Liga 1 cum erau în 2017 când, chiar dacă se băteau la retrogradare, erau susţinuti pe facebook de politicieni pentru că încă mai erau purtători de imagine pozitivă şi aduceau voturi.

Vizualizări: 2,643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: