Târgu Jiu: Un milion de euro în plus pentru muncitori

Creșterea prin lege a salariilor din construcții a făcut firmele care au deschis șantiere în Târgu Jiu să solicite mai mulți bani autorităților. La un prim calcul, în jur de 5 milioane de lei vor merge, din bugetul pe noul an, către constructori. Mulți dintre ei au amenințat că se vor retrage de pe șantiere dacă nu va fi actualizată manopera.

Consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară de luni mai multe proiecte de hotărâre prin care erau actualizate devize de cheltuieli pentru șantierele deja deschise în oraș, dar și pentru lucrări licitate pe care nu le-a vrut nimeni până acum din cauza sumelor puse la bătaie de municipalitate.

Una dintre acestea este reabilitarea Căii Eroilor. „La un prim calcul, avem peste 5 de milioane de lei care vor să merge către constructori. A crescut salariul în construcții, așa că a crescut manopera, iar noi trebuie să plătim că altfel riscăm să rămânem cu lucrările blocate. Noi, în acest an, nu putem să facem altceva decât să continuăm investițiile deja demarate și pe cele pe care ne-am angajat că o să le facem. La altele nu ne putem gândi pentru că suntem blocați deja”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Din acest an, toate firmele care își desfășoară activitatea în construcții, au fost obligate să acorde un salariu de cel puțin 3.000 de lei brut salariaților. „Avem lucrări de reabilitare de școli, de străzi, la realizarea canalizării în anumite zone. Sunt firme care au cerut deja bani mai mulți. Ne-au și avertizat câțiva constructori. Ne-au spus clar că dacă nu facem aceste actualizări după majorarea salariului din construcții, ei nu vor continua lucrările. Guvernanții, când au dat această ordonanță, ar fi trebuit să se gândească și la autoritățile locale. E adevărat că oamenii care muncesc în construcții aveau nevoie de salariu mai mare, dar să aibă grijă să nu sufere nici autoritățile publice locale. Și dacă la Târgu Jiu mai găsim bani, nu știu cum se vor descurca primăriile mai mici cu această problemă și de unde vor scoate bani să finalizeze investițiile”, a încheiat edilul.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: