Termenul de finalizare a depozitului de la Roșia, amânat din nou

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aviza în ședința din luna mai propunerea administrației privind prelungirea termenului până la care vor fi demontate utilajele din vechiul depozit de cărbune de la Roșia, închis pentru nerespectarea normelor de mediu, și montate în depozitul nou. Termenul inițial de execuție a contractului era 1 aprilie, noul termen fiind 1 august. Valabilitatea contractului a fost prelungită până la 31 decembrie 2019. Firmele care asigură operațiunea de demontare-transport-montare sunt GRIMEX, Uzitmet, Trefo, MARSAT și Artego.

“Necesitatea modificării contractului prin act adițional a rezultat pe parcursul implementării acestuia ca urmare a necesității asigurării de piese noi și a execuției de lucrări noi suplimentare”, se arată în documentul pus la dispoziția acționarilor.

Depozitul vechi de cărbune, care poluează orașul Rovinari, a fost redeschis în ultimele ierni prin hotărâre de guvern, din motive de siguranță națională. Administrația CE Oltenia a dat asigurări în nenumărate rânduri că noul depozit va fi funcțional în toamna anului 2019. (A.M.)

Vizualizări: 1,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: