Traficanții de „Maria Ioana” de la Motru rămân după gratii

Tinerii din Mehedinți care se ocupau de vânzarea canabisului și în zona municipiului Motru și care au fost arestați de procurorii DIICOT Gorj la începutul acestui an rămân în spatele gratiilor, după ce, ieri, judecătorii Tribunalului Gorj, au prelungit mandatele emise pe numele acestora.

Cei în cauză, patru bărbați și o femeie, au fost trimiși în judecată la începutul acestei săptămâni, rechizitoriul înaintat instanței arătând că drogurile vândute la granița dintre județele Gorj și Mehedinți era adus, de cele mai multe ori, din Italia sau Elveția, țări în care membrii grupării erau implicați și în spargeri sau furturi executate la comandă.

Sorin Sprânceană, zis Boga, era considerat capul rețelei, alături de el după gratii mai ajungând Mirel Emil Dumitru, zis Mirică, Gigi Baicu și Andrei Buzatu, acesta fiind cunoscut și ca „Picior”. În judecată a fost trimisă pentru implicarea în rețeaua respectivă și Veronica Dumitru, zisă Tatiana, ea fiind anchetată în stare de libertate, fiind soția șefului grupării respective și sora lui Mirel Emil Dumitru. Toți sunt domiciliați la Florești, în Mehedinți, în apropiere de Motru, iar în atenția anchetatorilor au intrat după oribila crimă produsă în mai anul trecut la Meriș, lângă Motru. Un traficant din Filiaș și iubita lui din Turceni au fost executați atunci cu sânge rece de patru tineri din Motru care au declarat, ulterior, că nu mai aveau droguri și vroiau câteva grame de canabis gratuit.

În urma acelui incident, anchetatorii au infiltrat un ofițer sub acoperire în rețeaua lui Boga și, după o investigație de câteva luni, inclusiv prin interceptarea convorbirilor telefonice, procurorii DIICOT au reușit să destructureze rețeaua. Așa au aflat, de exemplu, că atunci când suna din străinătate pentru a se interesa de cantitatea pe care urma să o trimită acasă, Boga vorbea despre „Maria Ioana” când se referea la marijuana, întreba despre „adidași” și prețul fiecărui gram în parte, spunând că nu cere sume mari pentru că dorește să dea de mâncare la toată lumea…Drogurile erau trimise în colete expediate pe adrese Motru și Drobeta Turnu Severin, la descinderile de la mijlocul lunii ianuarie anchetatorii descoperind la domiciliile suspecților diferite cantități, asta după ce, de asemenea, îi vânduseră ofițerului sub acoperire diverse gramaje de marijuana sau canabis.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: