Un elev de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ s-a calificat la trei olimpiade

Mario Scurtu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“, a reușit performanța să se califice la trei faze naționale ale olimpiadelor școlare: Matematică, Fizică și Lingvistică.

„O să-mi gestionez timpul ca să mă pregătesc foarte bine pentru toate cele trei olimpiade. Îmi propun cât mai muilt posibil“, a spus Mario Scurtu.

Prima dată va avea loc Olimpiada de Lingvistică, care se va desfășura la București ăn perioada 31 martie - 2 aprilie. Va urma, la Oradea, în perioada 6-10 aprilie, Olimpiada de Fizică, după care Mario va participa și la Olimpiada de Matematică, în perioada 10-14 aprilie, care va avea loc la Craiova.

Anul trecut, Mario Scurtu a câștigat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe din Columbia, medalia de argint la Olimpiada de Matematică și medalia de aur la Lingvistică.

Un alt elev din Târgu Jiu a reulit să se califice la trei faze naționale ale oimpiadelor de Matematică, Informatică și Geografie. Este vorba de David Sbora, elev în clasa a VII-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”.

Vizualizări: 2,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: