Un primar din Gorj își pierde mandatul

Primarul din Vladimir, Ion Ianăși, pierde funcția de conducere după ce Curtea de Apel a admis apelul Parchetului într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Cel mai probabil, prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu, va da o dispoziție în acest sens, în momentul în care va primi decizia.

 

”Admite apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL GORJ şi inculpații Ianăşi Ion, Popescu Liviu Ion , Sucitu Gheorghe și Mieluşanu Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 54 din data de 24 mai 2021, pronunţată de Tribunalul Gorj în dosarul nr. 1981/95/2019”.

Primarul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare pntru abuz în serviciu. instanța a decis ca doi ani, liberalul nu mai are voie sa ocupe o funcție publică.

”Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g C.pen. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii)”, se arată în decizia instanței.

Sentința este definitivă.

Galerie foto


Vizualizări: 10,809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: