Un securist plagiator premier. Dar ce v-ați fi așteptat să fie, om de știință?

Îmi amintesc ce succes a avut stand-ul SRI la târgul de joburi din martie 2017. A fost nebunie, coadă mare, coate, ziceai că-i promoție la tigăi! Când ești copil, idealist și naiv, vrei să te faci astronom, cosmonaut chiar, medic, polițist, fotbalist. Când mai crești, devii realist. Când mai crești, știi că să fii securist e adevăratul vis românesc. De aici și succesul joburilor oferite de SRI la respectivul târg, unde majoritatea celorlalte standuri au fost pustii. Inginer? Medic? Fizician? Sigur, sună bine... Dar pentru astea îți trebuie școală, tăticu’! Ca să fii securist nu-ți trebuie nimic. Ba chiar din contră, aș zice: să fii prost și incult e un atu important. Pentru că oamenii proști și inculți sunt de obicei și ticăloși sau, în orice caz, au un simț moral neantrenat, ca să fiu drăguț.

De altfel, că nu-ți trebuie nici o pregătire ca să fii securist o spune chiar anunțul SRI. Citez: „Ne dorim oameni talentați, inteligenți, cu energie, cu potențial, să-și dorească foarte mult să lucreze în SRI, oameni pe care să-i pregătim, să-i dezvoltăm, să lucreze alături de specialiști și să devină ei înșiși specialiști”. Destul de evaziv, nu? Și, ca să vedeți că nu vorbeam prostii în paragraful anterior, se adaugă trei informații esențiale: nu exisă limită de locuri, nu există limită de vârstă și (atenție!) studiile liceale sunt suficiente.

Vorba vine, studii liceale. Că până la liceu, școlile și profesorii din România, sub atenta oblăduire a ministerului de resort, se asigură că nici măcar pe alea liceale sau gimnaziale nu le mai are nimeni. Suntem o țară de proști pentru că interesul politic este chiar acesta: să fim proști. Și, logic, proștii ăștia se duc spre SRI și alte servicii unde nu se cere competență în nimic. Ei probabil s-ar face și medici, la cât îi duce capul, noroc că (încă) nu-i lasă nimeni să ajungă chiar până acolo.

Așadar, Mihai Tudose este, ca și Sorin Grindeanu, ca și Victor Ponta, securist. Întrebat de presă dacă e securist (așa cum a fost întrebat și Ponta, săptămâna trecută), Tudose ce credeți că a făcut? A negat, băi, frate! Incredibil! Și Ponta a negat! Noroc cu reporterii care i-au întrebat dacă sunt, că acum gata, ne-au lămurit că nu sunt și putem să stăm liniștiți, hahaha!

Evident că sunt. Evident că trăim într-o țară de securiști. Altceva, ce dracului să fim?

Cât despre premier, Dumnezeule mare, condiția era să fie membru PSD! Uite, vă întreb direct: voi știți vreun om decent, bine pregătit într-o profesie, de încredere și cu o moralitate mai presus de îndoială, care să fie membru PSD? Exact! Așa ceva e imposibil, că dacă ar fi astfel, să se înscrie în PSD ar fi ultimul lui gând. Nu vă mai mirați, deci. Luați securistul ăsta nou și ștergeți-vă cu el fix acolo unde data trecută v-ați șters cu votul.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: