Universitatea Craiova ar putea juca în Conference League la Târgu Jiu

Noul sezon al campionatului intern din Liga 1 va începe pe data de 16 iulie 2022. Pentru că nu vor mai putea juca pe „Ion Oblemenco” din cauza unui festival, CSU și FCU Craiova ar putea juca meciurile din perioada 10 august – 30 septembrie la Târgu Jiu sau Drobeta Turnu Severin. În aceeaşi perioadă Universitatea Craiova ar putea avea cel puţin un meci programat acasă în Conference League şi l-ar putea disputa pe terenul din Târgu Jiu.

Cele două echipe oltene din Liga 1, FCU și CSU Craiova, vor fi nevoite să-și dispute meciurile de „acasă” din perioada 10 august - 30 septembrie pe alt stadion decât „Ion Oblemenco” pentru că stadionul va fi predat organizatorilor unui festival muzical, „IntenCity Festival”. Organizatorii „IntenCity Festival” au anunțat deja primii artiști confirmați iar printre aceștia se numără Jason Derulo, Clean Bandit și Mahmut Orhan.

Universitatea Craiova ar putea fi încurcată astfel şi în cazul parcursului european nu numai în Liga 1. Dacă trec de KF Vllaznia, adversarii din turul 2 preliminar al Europa Conference League, oltenii de la CSU vor juca în turul 3 preliminar pe 4, respectiv 11 august. În cazul în care Universitatea ar fi gazdă la retur, ar trebui să dispute acel meci în afara Craiovei, dacă nu va obţine o păsuire din partea organizatorului evenimentului, astfel încât acesta să preia stadionul cu două zile mai târziu decât era stabilit.

Ulterior, în eventualitatea în care oltenii ar ajunge în play-off-ul Europa Conference League, cu siguranță ar disputa meciul de pe teren propriu tot în deplasare. Partidele din ultima rundă preliminară sunt programate pe 18, respectiv 25 august.

Pentru că terenul de la Severin nu poate fi omologat pentru meciuri de cupe europene, cel mai probabil va fi preferat cel de la Târgu Jiu, dacă UEFA va decide că infrastructura iniţială a stadionului poate fi folosită pentru meciuri de fotbal, ştiut fiind că multe spaţii ale stadionului nu sunt folosite pentru fotbal.

Vizualizări: 1,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: