Va afecta plecarea lui Piţurcă relaţiile dintre Pandurii şi Steaua?

Deşi pare greu de crezut, Pandurii ar putea avea şi ei de pierdut de pe urma plecării lui Victor Piţurcă din Ghencea. Gorjenii i-au cedat gratis în această vară la Steaua pe Stanca, Martinovic şi Păcurar, primind în schimb doar promisiunea că vor avea prima opţiune în cazul jucătorilor care nu prind lotul Stelei. Înţelegerea a fost făcută însă cu Piţurcă şi Neagoe, care au demisionat ieri de la Steaua.

Vestea demisiei fostului selecţioner de la cârma Stelei a picat ca o bombă, nu doar în Ghencea, ci în întreg fotbalul românesc. Doar 3 etape. Atât a rezistat mariajul dintre Becali şi Piţurcă, ultimul anunţându-şi plecarea în urma unor contre cu patronul. Mai concret, Piţurcă i-a cerut lui Becali garanţii scrise că nu va mai critica public echipa sau fanii. Suma cerută de Piţurcă este însă una incredibilă. Zece hectare de pământ într-o zonă prosperă a Bucureştiului evaluate la aproximativ 15-20 de milioane de euro plus încă 5 milioane bani cash.    Atât susţine Becali că i-ar fi cerut Piţurcă în eventualitatea în care patronul şi-ar fi dat din nou în stambă în faţa presei. Cum Becali a refuzat să-i ofere aceste garanţii, Piţurcă şi-a luat bagajele şi a părăsit ieri Ghencea. O dată cu el au demisionat şi colaboratorii săi printre care şi fostul antrenor al pandurilor Eugen Neagoe. Cum va fi afectată Steaua de această ruptură rămâne de văzut dar noi vom analiza în rândurile următoare efectele negative asupra clubului Pandurii.

Se mai respectă înţelegerea ?

Steaua a dat lovitura la Târgu Jiu în această vară. În virtutea relaţiilor bune dintre Piţurcă şi Neagoe pe de o parte şi bossul pandurilor Marin Condescu de cealaltă, steliştii au pus mâna pe cei mai buni jucători de la Pandurii. Gratis! Astfel portarul Stanca dar şi Martinovic şi Păcurar au ajuns în Ghencea în schimbul unor promisiuni. Şi anume că în următorii 5 ani, orice jucător care nu mai are loc în lotul Stelei va fi „direcţionat” spre Tg Jiu. O afacere care şi aşa pare păguboasă în condiţiile în care din împrumutul lui Stanca şi vânzările lui Martinovic şi Păcurar se puteau obţine cel puţin 500 de mii de euro! Cum înţelegerea a fost una verbală între Piţurcă şi conducerea pandurilor, gorjenii ar putea rămâne acum cu buza umflată de tot! Până acum niciun stelist nu a ajuns la Pandurii. Singurul care ar fi putut sosi la Târgu Jiu era Mihăiţă Pleşan, însă acesta a preferat să semneze cu o echipă din Rusia, Novgorod.

Revine vreunul din ei la Târgu Jiu ?

O altă posibilitate, una cu şanse mici de reuşită ce-i drept, ar fi ca cei trei să revină chiar în această vară la Tg Jiu! Cele mai mari şanse le-ar avea fundaşul sârb Novak Martinovic, care a fost doar rezervă în acest start de sezon. Revenirea acestuia, chiar şi sub formă de împrumut, se loveşte însă de refuzul antrenorului Ionuţ Badea. „Suntem foarte bine acoperiţi pe postul de fundaş central, nu am nevoie de Martinovic”, a afirmat ferm Badea. În cazul portarului Stanca, acesta va reveni la Tg Jiu dar doar din vara anului viitor. Stanca a fost împrumutat un sezon în Ghencea şi e greu de crezut că ar vrea să se întoarcă acum. Stanca a fost de altfel titular pentru prima oară în poarta Stelei în meciul de sâmbătă de la Braşov dar a fost eliminat la penaltiul din ultimul minut din care braşovenii au egalat. Cele mai mici şanse de revenire le are Alex Păcurar, mijlocaşul fiind titular în toate partidele Stelei din acest sezon. Cum însă Păcurar era unul din favoriţii lui Piţurcă e de aşteptat ca el să aibă de suferit cel mai rău de pe urma plecării acestuia. Mai ales că Păcurar nici nu a rupt gura târgului prin evoluţiile sale...

Mai revine Voiculeţ ?

O dată cu plecarea lui Piţi, Pandurii l-ar putea rata şi pe Voiculeţ. Mijlocaşul ajuns la Steaua în această vară avea şanse foarte mici să prindă lotul iar gorjenii erau pe punctul de-l lua împrumut. Piţurcă îşi dăduse se pare OK-ul pentru efectuarea tranzacţiei însă acum Voiculeţ va rămâne în stand-by până la instalarea noului antrenor în Ghencea.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: