Verificări la şcolile sanitare din Gorj. „Nu scapă nimeni”

Județul Gorj este printre primele unde ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control în scandalul diplomelor false. Verificările vor continua încă o săptămână. În total, analizează documentele din şapte instituţii de învăţământ de stat și private din Târgu Jiu.

Totul a pornit de la scandalul diplomelor false declanşat în capitală și a culminat cu sesizări venite din străinătate. Mai exact, din Suedia, unde ar fi apărut o diplomă falsă, după cum susţine ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Mai exact, ar fi vorba de o asistentă medicală care a obţinut diploma în România și care, mai apoi, a început să profeseze în Suedia.

“Vor fi controale în toată ţara. Au început în mai puţine judeţe pentru că atâta personal avem. A apărut o diplomă care nu ar fi fost adevărată, o situaţie în Suedia. Ne-au contactat şi pe noi la minister şi de aceea verificăm toate şcolile sanitare postliceale. Am vrea să nu găsim lucruri care să fie în derapaj. Toate şcolile postliceale sanitare vor fi verificate. Nu scapă nimeni... în sensul pozitiv al lucrurilor. Dacă sunt lucruri de îndreptat trebuie să fie îndreptate. Să nu credeţi că o şcoală e ţintă, ci că prin procesul de control trec toate şcolile postliceale sanitare”, a fost anunțul Ecaterinei Andronescu.

Din Gorj nu au fost sesizări, dar ministrul vrea să se convingă că diplomele nu sunt eliberate ilegal. Târgu Jiul a fost printre primele zone avute în vizor de Corpul de Control. „Reprezentanţii Corpului de Control al ministrului Educaţiei vor rămâne în Târgu Jiu până la data de 2 martie. Sunt verificate, în total, şapte unităţi de învăţământ postliceale sanitare şi de asistenţă psihopedagogică. Dintre acestea, două sunt de stat și cinci sunt private. Se verifică documente contabile, registre, certificatele eliberate, diplomele eliberate cursanţilor”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Vizualizări: 3,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: