Vezi ce investiţii anunţă Primăria Târgu Jiu pentru 2017

Primăria municipiului Târgu Jiu va continua şi în acest an investiţiile demarate anul anterior şi sunt slabe şanse să înceapă altele noi. Potrivit reprezentanţilor primăriei, anul acesta se finalizează lucrările la canalizarea din Drăgoieni şi tot în acest an vor fi incluse într-un proiect de asfaltare 16 străzi din municipiu. Pe de altă parte, administraţia publică locală din Târgu Jiu pregăteşte şi proiecte europene de anvergură pentru târgujieni.

Principala investiție pe care autoritățile locale din Târgu Jiu speră să o finalizeze în acest an este canalizarea din Drăgoieni. Începută anul trecut, canalizarea din Drăgoieni se întinde pe 10 km de o parte și de alta a drumului național Târgu Jiu-Râmnicu Vâlcea. ”Peste o lună și jumătate vor fi reluate lucrările la canalizările menajere pe zona Drăgoieni, o lucrare destul de mare începută anul trecut, circa 6 milioane de lei, va avea continuitate în acest an așa încât ca până în toamnă să spunem că lucrarea va fi finalizată, aproape 10 kilometri de rețea de canalizare, colector principal”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.
În ceea ce privește canalizarea din Drăgoieni, sunt pregătite materialele, vor fi două colectoare, stânga-dreapta, cu subtraversări de conexare a celor două canalizări și stațiile de pompare în zonele respective, au mai spus reprezentanții primăriei. Tot în această primăvară vor fi reluate lucrările pentru canalizarea Debarcader unde a mai rămas parte de racorduri la canalizarea menajeră, canalizarea pluvială și nu în ultimul rând continuarea lucrărilor privind modernizarea străzilor din cartierul respectiv. ”Sunt foarte multe proiecte care au început anul trecut și vor fi finalizate în acest an, altele care vor continua în 2017 și se vor încheia în 2018”, a mai spus Marius Ionescu.

Trei pasaje pietonale subterane
Printre proiectele la care primăria Târgu Jiu doar visează la ora actuală se numără cele pe fonduri europene. Cu excepția proiectului de modernizare a Căii Eroilor și a transportului în comun, primăria Târgu Jiu mai pregătește un proiect pe fonduri europene prin care ar urma să fie construite trei pasaje pietonale subterane. ”Sunt cele trei pasaje pietonale subterane în intersecțiile de la Piața Mare, intersecția Unirii cu Victoria și cea mai complexă zonă, cea mai grea, intersecția Unirii-Victoria-Republicii, în fața Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu. Un proiect estimat la 40 de milioane de euro”, spune Marius Ionescu.
INTERVENŢII
În primăvara anului 2017, primăria Târgu Jiu va continua și lucrările la consolidarea digului de protecție din zona Abator. Până acum s-au făcut lucrări în zonă de peste 300.000 lei și urmează lucrări de încă două milioane de lei.

Vizualizări: 740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: