Viceprimarul din Motru, lăsat fără atribuţii. „Face rău comunităţii”

Primarul liberal din Motru, Gigel Jianu, a dat o dispoziţie scrisă prin care a retras toate atribuţiile pe care i le delegase viceprimarului social-democrat Cosmin Morega. Primarul îl consideră pe Morega incompetent, rău intenţionat şi chiar rău. În replică, Morega spune că îi este ruşine că face parte dintr-o echipă care nu a făcut nimic doi ani şi chiar ia în calcul o demisie.

Primarul şi viceprimarul din Motru nu au găsit în doi ani o cale de colaborare în interesul cetăţeanului. Paginile de socializare sunt pline de reproşuri la adresa celor doi, care sunt acuzaţi că nu fac decât de să certe.

Scandalul nu a lipsit nici în această săptămână, după ce primarul Gigel Jianu a decis să îi retragă unele atribuţii viceprimarului, pe care tot el i le delegase. Jianu şi-a explicat gestul la Radio Infinit: „În primul rând incompetenţa de care dă dovadă, reaua credinţă şi până la urmă chiar răutatea care nu îşi are locul într-o administraţie publică locală. De doi ani dă dovadă de aceste lucruri, am avut înţelegere, toleranţă. l-am rugat să fie alături de mine, să putem face treabă. Pentru că a continuat cu aceste lucruri nepotrivite pentru un viceprimar, am decis acest lucru”.

Jianu îi reproşează că îi aduce acuzaţii prin presă în ceea ce priveşte închiderea gropii de gunoi, în loc să depună sesizări la instituţiile statului. „De doi ani prezintă în presă probleme, dar nu are nicio soluţie, deşi este viceprimar. S-a dovedit că domnul Morega nu vrea să lucreze pentru comunitate, nu vrea să îşi îndeplinească sarcinile de viceprimar, dimpotrivă, face rău comunităţii. Eu nu am ce să fac, îl accept aşa. Din punctul meu de vedere este un bugetar de lux, primeşte indemnizaţie fără să facă ceva”, a mai spus Jianu.

Cosmin Morega susţine că decizia primarului a fost luată la supărare, după ce el a sesizat mai multe instituţii cu privire la poluarea produsă de groapa de gunoi, care nu ar fi fost ecologizată corespunzător. „Eu am sesizat că nu este în regulă acea lucrare, după care a emis această dispoziţie, prin care mi-a retras atribuţiile pe care le aveam prin delegare. Mai rămân cele prevăzute în regulament”, a spus Morega la Radio Infinit.

Viceprimarul ia în calcul să plece din funcţie. „Pentru mine este o ruşine că mă regăsesc în această echipă care de doi ani nu a făcut nimic. Este şi demisia o variantă, pentru că nu poţi să stai fără să faci nimic”, a mai spus Morega.

Galerie foto


Vizualizări: 3,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: