Vor să-și caseze mașinile. 100 de solicitări într-o singură zi pentru programul „Rabla”

Gorjenii se îngrămădesc să acceseze Programele „Rabla” sau „Rabla Plus”. Aproximativ 100 de persoane s-au prezentat într-o singură zi la un dealer din municipiul Târgu Jiu pentru a beneficia de voucherele oferite de Ministerul Mediului. Valoarea unui tichet de casare este de 6.500 de lei, la fel ca și în anii trecuți.

Persoanele care vor să acceseze finanțare prin „Rabla Plus” și au acasă o mașină mai veche de 8 ani nu trebuie neapărat să o caseze. Pot merge direct la dealer și să solicite subvenția de 10.000 de euro. În schimb, cei care au acasă o mașină mai veche de 8 ani și vor să o caseze, pot adăuga la cei 10.000 de euro, încă 6.500 de lei obținuți din casare. „Avem până acum 56 de dosare, preluate într-o singură zi. Peste 100 de persoane s-au înscris până la ora actuală. Mașina trebuie să fie mai veche de opt ani. Oamenii trebuie să ne aducă documentele mașinii vechi, talonul legalizat, cartea de identitate legalizată și certificatul fiscal să fie zero, să nu aibă datorii la stat”, ne-a spus Lazăr Buleaucă, directorul unui service din municipiul Târgu Jiu.

Program special la Înmatriculări

Odată cu Programul „Rabla”, și Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Gorj va funcționa după un program special, astfel că toate cererile sunt analizate și soluționate pe loc. „La nivelul serviciului am luat mai multe măsuri specifice. Am dedicat un ghișeu între orele 08.30 – 10.30, zilnic. Luni, marți, joi și miercuri, se vor primi cererile între orele 16.00 – 18.30. De asemenea, dacă sunt mai multe solicitări, se vor primi cererile la toate ghișeele Serviciului de Înmatriculări și Permise”, a explicat Ștefan Țacu, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Gorj.

Bugetul alocat pentru acest an în cazul programului „Rabla Clasic” este de 180 de milioane de lei, iar cel pentru „Rabla Plus” de 45 de milioane de lei.

Vizualizări: 2,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: