Weber îl scoate pe Cosmin Popescu din competiţia pentru primărie

Subiectul candidaturii lui Cosmin Popescu la Primăria Târgu Jiu în 2020, din partea PSD, a fost închis miercuri de Mihai Weber, care exclude o astfel de variantă. Popescu este preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi acolo trebuie să rămână, susţine Weber. Liberalul Dan Vîlceanu şi-a atras unele critici, după ce a spus că Romanescu ar lua un scor mai mic cu Popescu contracandidat, decât cu alţii.

Surse politice au susţinut că Liviu Dragnea ar fi cerut aruncarea lui Cosmin Popescu în lupta pentru Primăria Târgu Jiu, după ce a eşuat încercarea de aducere în PSD a lui Marcel Romanescu. Deputatul PSD Mihai Weber susţine că informaţia este falsă. „Dacă ar fi fost o discuţie pe care domnul preşedinte Dragnea ar fi avut-o cu cineva, să fiţi convinşi că aş fi ştiut. Nu există aşa ceva, nu se pune problema candidaturii lui Cosmin Popescu la Primăria Târgu Jiu”, a spus deputatul Weber.

Deputatul susţine că în octombrie-noiembrie vom şti cine a ieşit bine în sondajul PSD. Acesta este convins că Popescu stă bine în sondaje, dar asta nu înseamnă că va candida la primărie. „Cosmin Popescu are o anumită imagine în judeţ, sunt multe investiţii în derulare, este firesc să vină şi roadele”, a spus Weber.

Critici pentru Vîlceanu

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, şi-a atras şi el unele critici după ce a spus că Romanescu va lua mai puţine voturi dacă de la PSD va candida Cosmin Popescu. Mai exact, Vîlceanu a susţinut că Romanescu ar lua peste 50% cu un alt candidat de la PSD, în afara lui Cosmin Popescu, pe care l-ar bate, dar cu un scor mai mic. Fostul liberal Ion Fugaru crede că Vîlceanu i-a făcut rău lui Romanescu cu o astfel de declaraţie, în timp ce vicepreşedintele PMP Gorj, Leonida Belgher, l-a acuzat că este mână în mână cu PSD. „Dan Vîlceanu declarativ este cu PNL, faptic este cu PSD”, acuză Belgher.

Vizualizări: 2,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: