Workshop pentru operatorii gorjeni din domeniu HoReCa

Turismul din România și alte sectoare economice sunt grav afectate de situația actuală provocată de noul coronavirus. Pandemia a lovit ca un trăsnet multe companii, iar anumite firme mai mici au foste nevoite să-și încheie activitatea. Astfel, operatorii din turismul românesc vor avea parte de servicii de consultanță, tocmai pentru a putea să atragă cât mai mulți turiști.

Asociația ”Acasă la Brâncuși” împreună cu Consiliul Județean Gorj au luat inițiativa și vin în ajutorul celor care își desfășoară activitatea în turism. Astfel, în perioada următoare se vor organiza anumite acțiuni prin servicii de consultanță care privesc un ”restart” al acestui domeniu.

Operatorii din HoReCa vor fi instruiți privind luarea anumitor măsuri de protecție a clienților, dar și a personalului, fiind asigurate astfel servicii de calitate. Totodată, vor avea loc dezbateri și de marketing.

Cei care vor să participe la un astfel de workshop trebuie să se înscrie până pe data de 23 iulie, conform Asociației ”Acasă la Brâncuși”. ” Considerăm că această perioadă critică a turismului – ce, din păcate, observăm că se prelungește – poate fi transformată într-o oportunitate pentru județul Gorj, mai ales că opțiunile de vacanță ale românilor sunt acum preponderent orientate spre turismul intern, iar Gorjul poate fi, prin frumusețile sale, o destinație atractivă. Prima acțiune din cadrul acestui program se adresează operatorilor HoReCa, agențiilor de turism, ghizilor de turism, în general, tuturor lucrătorilor din industria ospitalității, cărora le adresăm invitația. Participarea la workshop este gratuită, pe baza unei simple înscrieri, până joi, 23 iulie, la adresa de email [email protected] (nume, firma, telefon, email)“, se arată într-un comunicat al Asociației „Acasă la Brâncuși“.


Șeful cabanierilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că turiștii care ajung în stațiunea montană Rânca au de suferit, mai ales că restaurantele sunt închise. ”Pentru noi, cei din turism, cu baruri și restaurante, care nu sunt încă deschise, este foarte greu să vezi și să auzi turiștii cum pleacă înjurând că nu pot mânca din cauza ploilor sau a frigului! Știe vreun guvernant că la munte, seara și dimineața, sunt 6-8 grade Celsius? Nu poți sta nici ca adult, dar cu copii nici atât. Cine plătește aceste daune pe care noi le suferim?”, spune Pănescu.

Vizualizări: 1,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: