Caz șocant la școală. Minor abuzat, părinții protestează

Zeci de părinți s-au adunat în fața Școlii „Nicolae Titulescu” din București în dimineața de luni pentru a protesta, după ce au apărut informații în mediul public conform cărora un elev din clasele primare ar fi fost agresat sexual de două ori în toaleta școlii. 

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, și inspectorul general școlar al Bucureștiului au comunicat părinților că au aflat despre situație abia în acea zi. Sorin Ion a declarat că ministerul nu a fost informat despre aceste incidente nici în 2022, nici acum, afirmând: „Ministerul ar fi trebuit să fie notificat, dar, nefiindu-ne aduse la cunoștință, aflăm azi de la dumneavoastră”. Inspectorul școlar general, Vlad Drinceanu, a afirmat că a demarat o anchetă proprie după ce au apărut primele informații despre acest caz, vineri. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a primit o sesizare oficială de la școală abia luni dimineață, la 8:50, conform declarațiilor acestuia.

Părinții prezenți la protest au exprimat temeri legate de siguranța copiilor lor în timpul orelor și au solicitat răspunsuri imediate din partea conducerii școlii, după ce părinții unui băiat în vârstă de 10 ani au reclamat că acesta ar fi fost agresat sexual de două ori în toaleta școlii.

În primul caz, presupusul agresor avea doar 11 ani, în timp ce victima avea 8 ani. Dosarul a fost închis pentru că agresorul era prea tânăr pentru a fi tras la răspundere penală. Conducerea școlii este acuzată că a încercat să ascundă incidentul, iar în școală, victima a fost supusă bullying-ului, deoarece toată lumea știa că este băiatul agresat din toaletă. Mama copilului a afirmat că acesta a fost agresat sexual de două ori, la un an și câteva luni distanță de prima agresiune.

După ce informațiile despre acest caz au devenit publice, școala „Nicolae Titulescu” a emis un comunicat în care a declarat că a furnizat toate informațiile necesare organelor competente și a inițiat investigații interne.

„Atunci când am fost informați despre posibilitatea unei agresiuni asupra unui elev de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția autorităților, încă de la început, toate informațiile necesare pentru a clarifica situația. Am inițiat, de asemenea, anchete interne, cu transparență maximă și dorința sinceră de a lămuri toate aspectele. Primul dosar a fost închis în anul 2022 în urma procedurilor judiciare. Ulterior, o altă plângere adresată autorităților competente, referitoare la același elev, a condus la deschiderea unui nou dosar, care este în curs de desfășurare.

Menționăm că, din motive legale și procedurale, precum și pentru a proteja intimitatea elevilor implicați potențial, am considerat că este oportun să menținem discreția cu privire la caz până la finalizarea oficială a anchetei, pentru a evita traumatizarea psiho-emoțională sau stigmatizarea oricărui copil înscris la școala noastră”, a precizat școala în comunicatul citat de G4Media.
 
 
 
 
 

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: