1 Decembrie cu fasole şi costiţă la Turceni

Ziua de 1 Decembrie va fi marcată aşa cum se cuvine în Oraşul Turceni, dar şi în satele aparţinătoare. Autorităţile locale organizează o serie de activităţi la Monumentul Eroilor din satul Strâmba Jiu şi în fiecare sat se va servi fasole cu costiţă pentru cei prezenţi la activităţi.

Seria manifestărilor va începe la ora 11.30 la Monumentul Eroilor din Strâmba-Jiu, cu primirea autorităţilor, şi va continua cu prezentarea onorului militar şi intonarea imnului de stat. O slujbă va fi oficiată aici de preoţii parohi din Turceni, urmată de alocuţiunile celor prezenţi la eveniment. Activităţile se vor termina cu depunerea de coroane şi cu înălţarea unui număr de 100 de baloane în culorile tricolorului, personalizate cu logo-ul Centenarului.

Ziua de 1 Decembrie va fi marcată atât în oraşul Turceni, cât şi în satele Stolojani, Jilțu, Murgeşti, Valea Viei, Gîrbovu, Strâmba-Jiu. "Ziua Națională a României se va sărbători în orașul nostru duminică, 1 Decembrie 2019, printr-o serie de activități la Monumentul Eroilor din satul Strâmba-Jiu și prin mese tradiționale organizate atât în zona de centru a localității, cât și în toate satele aparținătoare. O să pregătim fasole cu costiţă în fiecare localitate. Vor fi implicați în acest proiect reprezentanți ai autorităților locale, cadre militare, elevi, profesori, oameni de bază ai localității, preoți, reprezentanți ai diferitelor structuri și asociații din localitate", a precizat primarul Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: