A ars de vie în propria locuinţă!

O femeie din Târgu Jiu și-a pierdut viața în noaptea de joi spre vineri într-un incendiu ce i-a cuprins locuința. Focul a mistuit inclusiv ușa de acces de la camera în care dormea Maria Bârnea, de 63 de ani. Nimeni nu a putut să o salveze și, în plus, strada pe care locuia aceasta este de fapt o alee pe care mașinile de pompieri nu au avut loc.

Nenorocirea s-a produs în zona străzii Luncilor, alarma fiind dată în jurul orei 2.00. Era 1 aprilie și multă lume ar fi vrut să fie o păcăleală, dar cele mai sumbre scenarii s-au adeverit, din păcate. „Erau niște flăcări cât casa, nu aveai ce să vezi în interior sau cum să intervii pentru a-l stinge cu găleata ori furtunul. Nu vedeai decât fum și flăcări. Ne-am speriat rău de tot când am văzut ce se întâmplă. Oricum în casă nu am putut să intrăm să vedem unde este ea și eventual s-o salvăm”, a spus o vecină speriată de cele întâmplate. Femeia avea și motive pentru că o casă din vecinătatea cele cuprinse de flăcări a luat și ea foc în unele zone, fiind prea apropiată, pompierii trebuind să intervină și la aceasta pentru a stinge incendiul. Intervenția lor a fost îngreunată de lărgimea străzii, pentru a aduce apa pompierii trebuind să folosească mai multe furtunuri de mare presiuni ca de obicei.

Flăcările au fost stinse după circa o oră, timp în care locuința bătrânei a fost aproape complet distrusă. Doar zidurile au mai rămas în picioare, dar și acelea erau îmbibate cu apă. Focul a fost întreținut și de grămezile de PET-uri și alte materiale plastice pe care bătrâna le strângea de prin oraș și pe care le aducea acasă. Unele dintre acestea se aflau în camera în care dormea și, cel mai probabil, spun pompierii, din soba cu care era încălzită locuința, au sărit scântei sau a căzut jar și a fost declanșat iadul. Proprietara a fost găsită carbonizată parțial, după ce se intoxicase cu monoxid de carbon. Singurul său băiat, aflat la muncă în străinătate, a fost chemat degrabă acasă pentru a participa la înmormântare, în curs fiind și o anchetă a polițiștilor pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul bătrânei.

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: