A dat CE Oltenia în judecată pentru orele suplimentare neplătite. Cât a câștigat!

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a obligat, definitiv, compania să-i achite orele suplimentare neplătite. O expertiză contabilă, dispusă de instanță, a stabilit exact suma ce i se cuvine salariatului. Este vorba de câteva zeci de mii de lei.

Cosmin Detculescu lucrează ca șofer în cadrul Complexului Energetic Oltenia. La începutul anului 2019, salariatul a dat în judecată compania, solicitând să-i fie achitate orele suplimentare prestate în perioada 1 iulie 2016 – 31 decembrie 2018.

În motivarea acțiunii, reclamantul a arătat că a efectuat un număr de 1.700 de ore suplimentare care nu au fost compensate cu timp liber plătit.

Conform contractului colectiv de muncă la nivel de societate, pentru fiecare oră prestată peste programul de lucru se acordă o oră liberă, iar dacă societatea nu poate acorda timp liber pentru orele prestate peste programul normal de lucru, acestea se vor plăti cu un spor de 75% aplicat la salariul de bază orar în luna următoare.

În acest caz, instanța a încuviințat efectuarea unei expertize contabile. Potrivit raportului, 2.044 de ore suplimentare nu au fost evidențiate în statul de salarii și nu au fost plătite și nici compensate cu timp liber corespunzător.

Astfel, expertul a calculat că suma netă cuvenită conducătorului auto este de 47.263 de lei. Tribunalul Gorj a admis cererea angajatului CE Oltenia și a obligat compania să-i achite orele suplimentare plus cheltuielile de judecată.

CE Oltenia a formulat apel, iar Curtea de Apel Craiova a schimbat în parte sentința de la Gorj. Prin urmare, șoferul primește mai puțini bani. „Obligă pârâta la plata sumei de 35.601 lei reprezentând contravaloarea orelor suplimentare prestate de reclamant în perioada 01.07.2016-31.12.2018. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei. Obligă intimatul la 500 lei cheltuieli de judecată către apelantă reprezentând onorariu expert”, se arată în minuta sentinței din 3 februarie.

Hotărârea instanței este definitivă.

Vizualizări: 5,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: