A furat și a ajuns în spatele gratiilor

Un alpinist utilitar, din Valea Jiului, angajat al unei fime care se ocupă cu întreținerea releelor de telefonie mobilă, a ajuns după gratii. Acesta este acuzat de furt, infracțiune comisă pe raza județului Gorj.

Barbatul a sustras echipamente de telecomunicații, pe care le-a vândut la fier vechi. Acesta nu este la prima abatere, fiind deja încarcerat.

Alpinistul este acuzat că a furat 12 acumulatori dintr-un releu de telecomunicații, prin folosirea unei chei potrivite, cauzând un prejudiciu de peste 7.000 de lei. Furtul a avut loc pe raza satului Cîrligei, comuna Bumbești-Pițic.

Conform rechizitoriului: „A desfăcut lacătul de la poarta de acces, a pătruns în interiorul minishelterului unde a decuplat un număr de 12 acumulatori, care asigurau funcţionarea releului de telefonie mobilă, după care a izolat capetele firelor care erau conectate la acumulatori cu bandă adezivă de culoare neagră. Cei 12 acumulatori sustraşi i-a vândut la un centru de fier vechi. Acumulatorii îi vindea în funcţie de greutate, primind un preţ de aproximativ 2 lei/kilogram”.

Judecătorii au decis acum să-l condamne la 3 ani și 7 luni închisoare pentru furt calificat în formă continuată (9 acte materiale). Pedepsele din celelalte dosare au fost contopite, bărbatul având de executat 4 ani și 3 luni de închisoare. Sentința pronunțată în urmă cu două săptămâni de Judecătoria Novaci nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.

 
 

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: