Percheziții la cariere într-un dosar cu infracțiuni cu cărbune

Zeci de percheziții în Gorj și Vâlcea, într-un dosar de corupţie, delapidare, fals şi infracţiuni cu cărbune. Procurorii au descins la mai multe exploatări miniere, la domiciliile persoanelor bănuite că făceau parte din rețea, dar și la sediul unui post de poliție.

Potrivit surselor gazetavalceana.ro, suspecții ar fi exploatat o microcarieră clandestină din care cărau zi și noapte sute de tone de cărbune. Vizat de ancheta procurorilor este și un polițist de la IPJ Vâlcea, cu afaceri în domeniu. Oamenii legii au descins la 33 de adrese din județele Vâlcea și Gorj, dintre care 19 aparțin unor instituții publice. Percheziții au avut loc și la Exploatarea Minieră Berbești, precum și la Cariera Alunu, ambele din județul Vâlcea.

Faptele, spun anchetatorii, ar fi fost comise în perioada 2021-2022, iar potrivit surselor gazetavalceana.ro, suspecții ar fi extras sute de tone de cărbune dintr-o microcarieră clandestină. Vizat de ancheta procurorilor este și un polițist de la IPJ Vâlcea, care administrează o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în comercializarea de cărbune şi material lemnos.

Vizualizări: 6,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: