A vrut să fraudeze bacalaureatul, dar a câștigat în instanță. Reacția ISJ Gorj

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a semnalat faptul că un candidat care a dorit să fraudeze examenul de bacalaureat, intrând cu telefonul mobil în sală, a primit câștig de cauză în instanţă.

"Evenimentul ar putea crea un precendent nefast în interpretarea drepturilor şi obligaţiilor candidaţilor din cadrul examenelor şi concursurilor naţionale din învăţământul de stat românesc. În data de 25.06.2020, candidatul B. Mădălin Marius a fost depistat având asupra sa telefonul mobil în sala de examen în timpul desfăşurării celei de-a treia probe - Biologie vegetală şi animală, în centrul de examen Liceul Tehnologic ŢIicleni, fapt interzis de articolul nr. 56 din OMECTS nr. 4799/2020. Comisia de examen nr. 336 a întocmit procesul verbal cu numărul 726/25.06.2020, în care s-a descris detaliat evenimentul petrecut în sala de examen", a transmis ISJ Gorj.

Patru zile mai târziu, tânărul a contestat respectivul proces-verbal la Tribunalul Gorj, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, solicitând anularea acestuia precizând că "…am pătruns fără intenţie în sala de examen cu telefonul mobil, dar CU intenţia de a frauda examenul, având în vedere că pentru mine este vital să promovez examenul de bacalaureat deoarece este a patra sesiune la care particip’’.

Tribunalul Gorj, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, a comunicat hotărârea civilă nr. 339/2020 în data de 17 Iulie 2020 prin care admite cererea de suspendare a procesului verbal. Potrivit ISJ Gorj, a fost admisă o cerere neformulată scriptic de reclamant, acesta solicitând doar anularea procesului-verbal, instanţa de fond acordând şi ceea ce nu s-a solicitat, suspendând astfel orice sancţiune a candidatului pentru fraudă conform actelor normative în vigoare în domeniul învăţământului.

"Menţionăm faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va depune recurs împotriva sentinţei conform Codului de Procedură Civilă", a mai transmis instituția. (A.A.)

Vizualizări: 3,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: