Ce este un candelabru și cum să-l alegeți pe cel potrivit pentru livingul dumneavoastră?

Toate nuanțele de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un candelabru pentru camera de zi: forma, înălțimea, diametrul și materialele preferate. Sfaturi practice pentru o alegere corectă.

Care sunt principalele nuanțe de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un candelabru living?

Camera de zi este centrul de activitate în majoritatea locuințelor, iar alegerea iluminatului poate face diferența între a crea o ambianță potrivită, un nivel adecvat de iluminare și obținerea "senzației" potrivite a unei încăperi. De la tipul de întrerupător sau numărul de întrerupătoare, până la tipul și materialele candelabrului, trebuie să ținem cont de multe aspecte.

Înainte de a amplasa un candelabru în camera de zi, trebuie să înțelegeți principalele considerente care afectează alegerea dumneavoastră. Pentru început, puneți-vă aceste întrebări:

- Designul candelabrului pentru camera respectivă se potrivește cu mobilierul și decorul?

- Lumina candelabrului va fi potrivită pentru activitățile care au loc în cameră?

- Înălțimea candelabrului va fi un impediment pentru utilizarea zilnică?

- Forma candelabrului completează spațiul și dimensiunea camerei?

- Materialul candelabrului este adecvat pentru decorul și activitățile care au loc în cameră?

- Veți folosi un singur întrerupător pentru punerea în funcțiune a candelabrului sau veți avea mai multe întrerupătoare pentru aceeași lampă de iluminat? În camerele de zi mari, cu multiple uși de acces, este mai convenabil să aveți câte un întrerupător lângă fiecare ieșire. Sau, să folosiți un întrerupător inteligent, cu aplicație de mobil sau chiar activare vocală, pentru că în ziua de astăzi trebuie să ținem pasul cu tehnologia și în designul interior.

Odată ce aveți răspunsurile la aceste întrebări, ați făcut primul pas pentru a înțelege cum să alegeți un candelabru pentru camera de zi. De aici, este pur și simplu o chestiune de a stabili un buget și apoi de a restrânge lista de candelabre până când puteți lua decizia finală.

Cum să alegi diametrul și înălțimea candelabrului?

Deoarece un candelabru este unul dintre cele mai mari obiecte dintr-un loc proeminent, dimensiunile sale sunt foarte importante. Dacă alegeți un candelabru living prea mare, acesta poate domina interiorul și poate distrage atenția de la decorul ales cu grijă.

În general, un candelabru pentru o cameră de zi mică va fi mai mic decât unul pentru o cameră mai mare. Cu toate acestea, nu este nevoie să ghiciți când vine vorba de calcularea dimensiunii ideale a acestui important corp de iluminat.

Diametrele care trebuie respectate pentru a instala armonios acest tip de lampă de iluminat:

- living cu o suprafață mai mică de 10m2: diametrul candelabrului trebuie să fie de 30-40 cm

- living între 10 și 15 m2: diametrul de 40-45 cm

- living între 15 și 20m2: diametrul de 45-50 cm

- living mai mare de 20m2: candelabrul trebuie să aibă un diametru de cel puțin 60 cm

Aceasta nu este o regulă de urmat cu strictețe. Mai degrabă, este un bun punct de plecare pentru dimensiunea aproximativă a candelabrului pentru această cameră.

Înălțimea candelabrului

Acum, că am stabilit diametrul, trebuie să ținem cont și de înălțimea la care fixăm lampa sau candelabrul. Prima regulă pentru alegerea înălțimii potrivite este că aparatul de iluminat nu trebuie să interfereze cu persoanele care se plimbă prin cameră. În al doilea rând, înălțimea va depinde, de asemenea, de tipul de iluminat pe care doriți să îl oferiți încăperii dumneavoastră (iluminat al întregii zone sau iluminat mai intim).

Forma candelabrului în living

Majoritatea candelabrelor sunt circulare și această formă clasică funcționează bine cu aproape orice cameră. Modelele moderne de candelabre s-au diversificat foarte mult, cu candelabre pătrate, ovale și triunghiulare concepute pentru a atrage atenția.

Cu toate acestea, cel mai important lucru este forma secțiunii transversale, adică forma pe care o are când privești un candelabru living din lateral. Alegerea dvs. ar trebui să țină cont de activitățile care au loc în cameră. Lustrele cu detalii elaborate de agățare pot sta în calea activității din cameră, așa că optați pentru fundaluri mai plate dacă livingul dvs. este un focar de acțiune.

Materiale pentru candelabru living

Materialul din care este confecționat un candelabru living influențează iluminarea, reflexiile și ambianța unei încăperi. Sticla tradițională și metalul sunt cele mai populare alegeri de decorare a candelabrului pentru camerele de zi.

Cu toate acestea, aluminiul și plasticul lucios câștigă popularitate în casele cu decor modern sau futurist.

Spațiile pentru copii pot fi decorate cu o lampă de tavan realizată din material textil, hârtie de orez și lemn.

Materialele afectează și culoarea, așa că luați în considerare culoarea luminilor - galben cald sau albastru rece? Fiecare opțiune funcționează mai bine cu unele materiale decât cu altele.

În cele din urmă, atunci când alegeți materialul candelabrului, luați în considerare mobilierul și stilul camerei. Atunci când toate accesoriile completează decorul, se creează un spațiu armonios care vă întâmpină.

Tipul de iluminare

Datorită poziționării sale pe tavan, acest corp de iluminat asigură iluminatul general al unei încăperi. Fie că alegeți un candelabru living tradițional sau un candelabru cu LED-uri, acest obiect este principala sursă de lumină într-o zonă. Prin urmare, este important ca iluminarea pe care o alegeți să fie suficient de puternică pentru a ilumina întreaga încăpere, dar și relativ blândă, astfel încât să nu fiți complet orbit. Din acest motiv, este de preferat să folosiți becuri fluorescente compacte albe calde sau lampă cu halogen. Candelabrele cu LED-uri sunt, de asemenea, foarte la modă. Acestea oferă o iluminare blândă și modernă.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: