Accident cu cinci victime la Scoarţa

Patru femei și un bărbat din Argeș au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) Târgu Jiu, luni dimineață, după ce mașina în care se aflau s-a oprit într-un șanț. Evenimentul s-a petrecut în comuna gorjeană Scoarţa. O femeie a rămas încarcerată și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi scoasă dintre fiarele mașinii. În doar două zile, pe șoselele din Gorj au avut loc șapte accidente de circulație.

Șoferul, un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din Argeș, a pierdut controlul volanului din cauza vitezei. În masină, se mai aflau patru femei. Până la sosirea salvatorilor, localnicii din zonă le-au dat victimelor primul ajutor. „O femeie a fost mai grav. Am ieșit să dăm o mână de ajutor. Mașina practic a zburat. Așa mare viteză avea; se vede după urme”, ne-a spus un localnic.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar polițiștii au stabilit că acesta nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Localnicii susțin că și vegetația împiedică vizibilitatea în zonă. „Dacă eu ies din curbă, nu se vede drumul bine. Împiedică vizibilitatea”, este semnalul unui localnic din Scoarța. Cei de la drumuri susțin că nu ei sunt responsabili de acest lucru, ci Primăria Scoarţa. „În interiorul localităților, obligația este a primăriilor. Trebuie să întrețină șanțuri, rigole sau trotuare. Noi nu putem veni să tăiem copacii decât dacă ni se cere sprijinul de către primării”, susține Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: