Accident grav de muncă în Gara Turceni

Un doljean, în vârstă de 49 de ani, angajat al CFR Marfă, a fost accidentat grav miercuri, 9 august, în Gara Turceni. Nicolae Bobîrneci a fost agățat de un tren aflat în mișcare. Bărbatul a fost preluat din Turceni de un elicopter SMURD şi transportat la spitalul din Craiova. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire.

Nicolae Bobîrneci este din comuna Braloștița, județul Dolj. Bărbatul lucrează ca lăcătuș mecanic la Centrul de Întreținere și Reparații Vagoane Constanța, subunitate a CFR Marfă. Are o vechime de 30 de ani în câmpul muncii, iar la locul de muncă de 6 ani. Miercuri dimineață, bărbatul a ajuns în Gara Turceni, unde a schimbat un arc elicoidal la vagonul unui marfar. După ce a efectuat operațiunea, bărbatul a trecut calea ferată, în dorința de a se îndrepta spre punctul de comandă. În momentul acela, a fost surprins de o locomotivă care împingea un vagon de cărbune. Bărbatul a fost agățat de locomotivă și s-a ales cu multiple traumatisme. „La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Turceni, care a constatat că victima a suferit leziuni grave la piciorul drept. Bărbatul a fost stabilizat, preluat de către ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe. Era conștient”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj.

Reprezentanții Spitalului Orășenesc Turceni au comunicat că salariatul CFR Marfă prezenta ruptură de tibie şi trei coaste fracturate. Doljeanul a fost transportat la spitalul din Craiova. Între timp, starea acestuia s-a agravat, astfel că medicii din Bănie au intervenit miercuri pentru resuscitarea bărbatului.

Anchete    

Pentru că în acest caz este vorba de un accident de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă. Firma pentru care doljeanul lucra va trebui să prezinte un raport la ITM Gorj, asta în situația în care bărbatul va rămâne în viață. Verificări fac și polițiștii gorjeni. „Bărbatul se afla în timpul serviciului, a vrut să traverseze calea ferată, dar nu s-a asigurat corespunzător și a fost surprins de tren (..) În cauză, polițiștii continuă cercetările”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 1,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: