Acidentul aviatic din Istanbul a blocat Rapidul în Turcia

Programul de pregătire al echipei Rapid a fost dat peste cap de accidentul aviatic produs miercuri noaptea la Istanbul. Giuleştenii şi-au amânat astfel revenirea în ţară cu o zi urmând să ajungă în România, cel mai probabil vineri dimineaţă.

Accidentul aviatic produs miercuri seară, în Turcia, la Istanbul, a dat peste cap programul echipei Rapid, care joi, ar fi trebuit să se întoarcă în România după ce a efectuat un cantonamentul în Antalya. Giuleştenii şi-au amânat revenirea în ţară pentru vineri dimineaţă din cauza programului celor de pe aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul, program care a fost dat peste cap de avionul care s-a rupt în trei părţi la aterizare.

Cursele aeriene reluate dar au fost date peste cap, iar delegaţia Rapidului este afectată de această schimbare de program. Altfel, giuleştenii nu se vor mai întoarce în ţară joi după-amiază, ci abia vineri, urmând să petreacă încă o zi la Istanbul. ”Sosirea în ţară a delegaţiei rapidiste s-a amânat pentru mâine dimineaţă, din cauza întârzierii zborului de la Antalya către Istanbul, ce a făcut ca zborul de legătură către Bucureşti să fie ratat. Astfel, jucatorii şi staff-ul Rapidului vor fi cazaţi în această noapte la Istanbul, urmând ca mâine să revină în Capitală”, a anunţat clubul Rapid.

Un avion Boeing 737 al companiei low-cost Pegasus Airlines a derapat pe o distanţă de circa 50-60 de metri la aterizarea pe aeroportul Sabiha Gokcen din partea orientală a Istanbulului, în condiţii de ploaie torenţială şi vânt puternic, şi s-a rupt în trei după ce a căzut 30-40 de metri într-o râpă, la capătul pistei.

Numărul persoanelor ucise în accidentul de avion de miercuri seara de la Istanbul a crescut la trei, a anunţat, joi, ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca. Cei trei, toţi cetăţeni turci, au murit la spital, iar alţi 179 de oameni au fost răniţi din cei 183 aflaţi la bord, 177 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Răniţii sunt trataţi la 18 spitale din zonă, a precizat guvernatorul metropolei, Ali Yerlikaya.

Galerie foto



Vizualizări: 1,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: