Acţiuni de prevenire a criminalităţii în mai multe localităţi

Poliţiştii de prevenire au purtat discuţii cu peste 3.300 de beneficiari, elevi şi cetăţeni, în cadrul unei acţiuni care a avut loc în perioada 6-21 august. Au fost organizate zilnic întâlniri cu elevii aflaţi în vacanţă şi cetăţenii din mediul urban şi rural, ocazie cu care au fost purtate discuţii şi făcute recomandări cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi a violenţei în familie.

Activităţile preventive au fost orientate pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile forme de criminalitate şi la măsurile de prevenire adecvate, pentru siguranţa lor şi a bunurilor personale, educarea copiilor în spiritul respectării legii, al non-violenţei şi al adoptării unor comportamente dezirabile social, protejarea tuturor categoriilor de persoane cu risc victimal crescut, toate acestea constituind obiective constante, transpuse în priorităţi de prevenire.

Astfel, în cadrul Planului de măsuri „Vacanţă în siguranţă”, au fost organizate întâlniri şi dezbateri cu elevii aflaţi în tabăra Centrului de Agrement Săcelu al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Gorj şi cu copii ce au participat la activităţile organizate de Biblioteca Judeţeană „Cristian Tell”, în Parcul Central al Municipiul Târgu Jiu şi în cadrul Programului „Biblioteca din parc”, derulat pe perioada vacanţei de vară.

De asemenea, în cadrul programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului şi a programului de prevenire a violenţei în familie, poliţiştii de prevenire au desfăşurat activităţi pe raza municipiului Târgu Jiu, comunele Turcineşti, Scoarţa, Săcelu, Schela şi Bengeşti Ciocadia, dar şi în târgul anual din oraşul Tismana, organizat cu ocazia zilei de „Sf. Maria” şi în zona Mănăstirii Lainici, cu ocazia manifestărilor religioase din data de 06 august. În cadrul activităţilor desfăşurate s-a urmărit informarea cetăţenilor cu privire la noile forme de manifestare a criminalităţii în aceste domenii, fiind făcute recomandări şi distribuite materiale cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor. (A.A.)

Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: