Când încep înscrierile la cursurile Școlii Populare de Artă

Tinerii din Gorj care doresc să se înscrie la cursurile organizate de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu îşi pot depune dosarele începând cu 3 septembrie. Și anul acesta, instituţia organizează o gamă variată de cursuri, atât pentru viitorii artişti, cât şi pentru cei care vor să se perfecţioneze într-un anumit domeniu.

Școala Populară de Artă din Târgu Jiu va organiza, la sediu, cursuri de: artă decorativă, fotografică, cinematografică, actorie, acordeon, balet clasic interpretativ, balet dans modern, canto muzică populară, canto muzică uşoară, canto clasic, canto muzică uşoară, chitară, mandolină, cobză, contrabas, dans popular, dans de societate şi dans sportiv, design vestimentar, fluier, nai, orgă, percuţie, pictură, pian, saxofon, ţambal, vioară, violă, clarinet, taragot sau flaut.

Cei interesaţi să urmeze un astfel de curs pot să se înscrie până în data de 15 octombrie, însă există posibilitatea ca perioada să se prelungească până la 1 noiembrie. La dosar se depune certificatul de naştere sau cartea de identitate, o adeverinţă de la medicul de familie, precum şi copie după diploma de absolvire a cursurilor de bază sau de perfecţionare, doar pentru cei care se înscriu la cursul de perfecţionare.

Majoritatea cursurilor au o durată de 3 ani. Cele de vioară şi pian se întind pe o perioadă de 5 ani, iar cele de artă cinematografică şi fotografică pe o perioadă de 2 ani. La finalizarea cursurilor, absolvenţii primesc o diplomă de absolvire şi de specializare.

Reprezentanţii Școlii Populare de Artă spun că nu au stabilit încă taxele pentru noul an, dar este posibil ca acestea să se majoreze. „Taxele s-ar putea să se mărească. Trebuie să avem o şedinţă a consiliului administrativ. Trebuie mărite, pentru că sunt foarte mici comparativ cu costurile”, a explicat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: