Gorjul participă la „Reunirea satelor” de la Săpânţa

De Centenar, satele româneşti se reunesc la Săpânţa, în Maramureş, în perioada 18-19 august. „Reuniunea Satelor este o mare horă pe iarbă, nu un spectacol, ci o «repetiție» pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, de la Alba Iulia de 1 decembrie. Se va dansa acompaniat de muzică live. Ne vom bucura de o întâlnire a României rurale”, anunţă organizatorii.

Din toată ţara participă 800 de persoane, dintre care Gorjului îi sunt alocate 20 de locuri. Vor fi prezente cinci perechi de dansatori din cadrul Ansamblului Folcloric „Cheile Olteţului” de la Polovragi, o suită de fluieraşi şi băciţe. Cei 10 copii şi 10 adulţi vor avea la dispoziţie 7 minute în care vor prezenta dansuri şi cântece specifice ciobanilor care le cântă atunci când sunt departe de familie. Alături de „Cheile Olteţului” mai participă din Gorj reprezentanţi ai Primăriei Polovragi şi ai Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Ansamblul folcloric „Cheile Olteţului” a luat naştere în 1954. Ansamblul din Polovragi are peste 100 de membri. Cel mai tânăr are patru ani şi cel mai bătrân 84 de ani.

În fiecare an, Reuniunea Satelor poate fi găzduită de o altă comunitate din ţară, celebrând astfel această unire a României rurale într-un concept sănătos, autentic.

(A.A.)

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: