Activitatea din minerit începe să se „dezgheţe” 

Blocată timp de 20 de ore din cauza căderilor masive de zăpadă, activitatea din minerit a fost reluată, iar accesul către utilaje este bun, spun sindicalişti. Încă se mai intervine pentru curăţarea drumurilor din cariere.

Două dintre maşinile care transportă minerii la locul de muncă sunt defecte. Problema a fost transmisă administraţiei, iar minerii de la Lupoaia speră să se rezolve în cel mai scurt timp. „Mai sunt probleme cu drumurile. Accesul este bunicel către excavatoare, dar noroiul, lipsa pietrei cu care s-a lăudat toată lumea... S-au lăudat că vor face pregătiri de iarnă, dar nu ştiu pentru care iarnă. Este o problemă la Complexul Energetic Oltenia. Se spune data şi luna pentru a rezolva problemele, dar nu ne spun anul. Maşinile de transport persoane către excavatoare sunt acele remorchere care corespund. Sunt două care au mici probleme, adică sunt defecte. Am solicitat companiei să anunţe prestatorul şi să rezolve această problemă pentru că nu putem să le plătim şi să le ţinem defecte pentru că este o firmă de casă”, a declarat sindicalistul Nicu Bunoaica.

În ceea ce priveşte stocurile de cărbune existente, Bunoaica susţine că la termocentrale ar fi mare nevoie. În cariere, sunt stocuri suficiente chiar dacă minerii au ajuns să caute cărbune în toate direcţiile din cauza lipsei fronturilor de lucru: „Eu zic că la termocentrale nu există stocuri de cărbune. Sunt ferm convins, dar Cariera Lupoaia îşi face treaba. Nu se exploatează cărbune, se caută. La noi se caută cărbune prin toate direcţiile. E sub 40 de lei tona de cărbune”. (M.M.)

Vizualizări: 1,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: