Adevarul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunosti usturoiul romanesc de cel care e adus din China

Adevarul despre usturoiul chinezesc si cum il recunosti pe cel adus din China de cel romanesc, un adevarat antibiotic natural.

Usturoiul are multe beneficii pentru sanatate, dar si o multime de contraindicatii.

Spre deosebire de cel romanesc, cu un miros specific, de dimensiuni potrivite si cu o multime de efecte benefice asupra organismului uman, usturoiul chinezesc reprezinta un mare pericol pentru sanatate. Contine substante toxice, daunatoare sistemului respirator si sistemului nervos.

Cum deosebesti usturoiul chinezesc de cel romanesc. De ce trebuie sa tii cont inainte sa-l consume
 

Un tanar agricultor din zona Sibiului dezvaluie cum recunosti usturoiul chinezesc de cel romanesc.

„În primul rând, vă uitați la coadă. Coada usturoiului ar trebui să fie moale, unde se unește cu căpățâna usturoiului, trebuie să fie moale, maleabilă. Dacă este tare, osoasă, nu este bun. Și prin miros se poate deosebi. Usturoiul românesc are un miros specific plăcut, pe când cel de import miroase mai mult a parfum decât a usturoi. Se mai recunoaște și prin formă, dar asta nu știu dacă poate oricine să deosebească. Pentru mine e ușor, dar cei care nu sunt obișnuiți nu își pot da seama. Dar cea mai bună metodă e asta. Să fie maleabil la coadă și să nu aibă cozile foarte groase. În general, usturoiul care vine de afară vine cu cozile tăiate. Deci cea mai bună soluție ca să vezi dacă usturoiul este sau nu românesc este aceasta, ar trebui să aibă și coada ca să îți dai seama. Dar și dacă nu o are, codița care rămâne nu trebuie să fie foarte tare, osoasă. Dacă este tare, osoasă, se simte, nu este maleabilă, nu este românesc. Deci usturoiul românesc are codița foarte moale”, declara sibianul Cazan Marius Lucian, mare cultivator de usturoi.

Vezi AICI de ce e TOXIC usturoiul chinezesc.

Vizualizări: 1,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: