Patrunjel toxic: pericolul ascuns din patrunjel

Patrunjel toxic: cand devine patrunjelul toxic, uite cat de rau iti poate face aceasta planta.

Patrunjelul este o planta extrem de folosita in bucatarie si, de regula, se pune in mancaruri si salate pentru a adauga un plus de gust. Din frunzele de patrunjel se mai face si un suc care are extrem de multe beneficii pentru organism.

Putina lume stie, insa patrunjelul poate deveni extrem de toxic in anumite conditii si combinatii. Iata cum nu trebuie consumat patrunjelul.

Patrunjel toxic: cine nu ar trebui sa manance patrunjel

Ca o regula generala, patrunjelul devine extrem de toxic pentru organism in momentul in care este consumat in exces. Motivul este continutul bogat de apiol, un fitoestrogen foarte puternic, o substanta narcotica ce poate afecta sistemul nervos.

Patrunjelul este bogat si in oxalati, niste substante care nu pot fi procesate de organismul uman.

Afla aici cand devine patrunjelul toxic.

Vizualizări: 1,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: