Afacere pornită din pasiune pentru pescuit cu banii câștigați în străinătate

Doi frați gemeni din Crasna, pasionați de pescuit au decis să-și transforme acest hobby în afacere și au reușit. Au făcut sacrificii să-și îndeplinească visul de a avea propria crescătorie de pește și au reușit. Au muncit în străinătate, iar cu bani câștigați cu greu peste hotare au pus bazele unei păstrăvării care dă păstrăv în toată țara.

Alex și Emilian Corobea au 35 de ani, iar în urmă cu 10 ani au decis să-și transforme pasiunea în afacere. ”La început totul a fost un hobby. Eu și fratele meu geamăn suntem pasionați de pescuit și la un moment dat am decis să facem bani din această pasiune care mai târziu a devenit afacere de familie. Am plecat cu fratele meu în străinătate, am muncit acolo, am făcut bani și am venit cu ei la Crasna și i-am investit în pasiunea noastră. Am cumpărat terenul, k-am împrejmuit și am construit în primă fază 3 bazine pentru păstrăv. Investiția inițială a fost de 90.000 de euro, dar în total am ajuns undeva la 200.000 de euro, dar astăzi avem 8 bazine”, a povestit Alex Corobea.

De păstrăvărie se ocupă numai Alex și Emilian, iar păstrăvul crescut la Crasna ajunge în toată țara. ”Doar noi ne ocupă de păstrăvărie și o facem din pasiune. Până acum am mers doar cu o serie de păstrăv, dar am vrea să facem două numai că mai avem ceva probleme cu apa. În medie producem cam 15-20 de tone de păstrăv și avem piață de desfacere. Deși la început toți ne descurajau că nu avem unde să îl dăm, vreau să vă spus că toată păstrăvăriile din Gorj nu fac față la cererea de pe piață. Noi vindem păstrăvul direct din păstrăvărie cu 30-33 kilogramul și ajunge cam în toată țara și cu 40 de lei kilogramul la raft. Noi cumpărăm puiet de 5 grame și îl ducem la aproximativ 500 de grame", a mai spus Alex Corobea.

Pentru că treaba merge ca pe roate fără niciun sprijin de la stat dar cu muncă multă, pe viitor frații Corobea vor să retehnologizeze păstrăvăria. ”Am depus un proiect și am vrea să obținem fonduri europene pentru retehnologizarea păstrăvăriei dar și pentru extindere. Vrem să ne mărim producția, să facem mai multe serii de păstrăv pe an pentru că există cerere pe piață. Numai cu fonduri europene putem face asta pentru că în România acest sector nu este sprijinit cu absolut nimic de către stat”.

La Crasna se vor face în viitor și preparate de pește, dar proprietarii păstrăvăriei încearcă să deschidă și un restaurant cu specific pescăresc. "Dacă reușim și sunt sigur că o să realizăm ce ne-am propus, vrem să facem și preparate de păstrăv, cum ar fi păstrăvul afumat și conserve de păstrăv. Mai mult decât atât vrem să deschidem și un punct gastronomic, un mic restaurant, unde clienți pot să vină, să pescuiască păstrăvul pe care vor să li-l pregătim și să-l servească în restaurantul nostru. Ni s-a cerut asta și acum suntem la stadiu de a obține autorizațiile necesare”, a mai spus Alex Corobea.

Vizualizări: 6,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: