Alegeri la cel mai mare sindicat din CE Oltenia

Vor fi alegeri în luna iunie la cel mai mare sindicat din Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de Sindicatul Mine Energie Oltenia, care are în jur de 2.500 de membri. Preşedinte al SMEO este în prezent Gabriel Căldăruşe, dar acesta ar putea fi contracandidat de Jan Popescu.

Alegerile la SMEO vor avea loc pe 19 iunie. Dosarele de candidatură pot fi depuse în perioada 4-11 iunie. Vor fi alegeri pe toate posturile, de la cel de preşedinte, vicepreşedinţi, şefi de departamente şi grupe sindicale.

Jan Popescu crede că pe unele posturi vor fi câte trei-patru candidaţi. Acesta este tentat să candideze pentru funcţia de preşedinte, deşi crede că va concura şi actualul preşedinte Gabriel Căldăruşe. „Funcţia de preşedinte de sindicat nu ar fi o funcţie la care nu aş putea să aspir. Mi-am făcut sarcinile pe care mi le-au dat membrii mei de sindicat la sucursală. E devreme să spun acum că voi candida sau nu”, a spus Jan Popescu, vicepreşedinte la SMEO. Acesta pare mai tentat de un post de preşedinte executiv. „Se pare că sunt făcut mai mult pentru partea de organizare, cred că preşedinte executiv mi s-ar potrivi mai bine. Acum funcţia nu este ocupată de nimeni, a fost ocupată de domnul Ruşeţ, nu am mai făcut alegeri pentru o singură funcţie. Nu exclud nicio variantă”, a spus Jan Popescu la Radio Infinit.

La alegeri vor vota toţi membrii, nu va fi vot prin delegare ca la alte sindicate.

Vizualizări: 2,769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: