Alegeri parlamentare anticipate?

Divorţul celor două partide aflate la guvernare a fost preconizat încă de la nunta cu fast năşită de Traian Băsescu după alegerile parlamentare de anul trecut. La cât rahat şi-au turnat unii altora în cap, mă face să cred că nu e uşor nici să fii politician dacă meseria te obligă să trăieşti în hazna! Până la urmă fiecare îşi alege meseria pe care crede că o merită. Nervii capului te apucă atunci când „hăznăiaşii” şefi vor să ne facă să credem că mirosul de c… pe care-l inspiră  de multe luni de zile e parfum prima-ntâi pe care-l trag pe nas doar să ne fie nouă bine. De binele de care avem noi parte să aibă şi ei!

De ce PSD încearcă să ne convingă că e fată mare  şi se dă violat de PD-L, când toată lumea ştie de curvăsăraia la care s-a dedat de câte ori a avut ocazia, iar când nu a avut-o a căutat-o cu lumânarea? De ce crede el că dacă pleacă din Palatul Victoria o să declanşeze  o criză politică,  în condiţiile în care şi el şi PD-L-ul n-au fost în stare să guverneze nici cu o majoritate parlamentară de 70%?

O să murim noi de grija PSD sau a PD-L? Nici gând! Cred că în acest moment ţara ar merge mult mai bine dacă nu ar avea Guvern, iar cel care este acum se comportă ca şi când nu ar fi. Statul la pândă al miniştrilor şi îndemnurile la rămânerea pe metereze mă fac să cred că interesul naţional s-a dus de mult sau a fost confundat cu ministrul de interne a cărui culoare politică va decide persoana care va ocupa scaunul de la Cotroceni. Chiar aşa am ajuns? Stă o ţară întreagă într-un Nica, într-un Blaga sau în oricare altul? Frica de furatul alegerilor este mai mare decât furăciunile care s-au făcut de 20 de ani încoace? Când s-au  furat fabrici, pământuri sau industrii întregi, unde au fost partidele politice? De ce nu l-au spintecat atunci pe ministrul de interne? De ce n-au declanşat atunci criză politică? De ce n-au făcut grevă parlamentară? De ce n-au protestat? Pentru că le-a fost bine cu capul în nisip!

Acum castana fierbinte numită Nica s-a rostogolit trei zile când la PSD, când la PD-L şi a ajuns la Băsescu, care va trebui să toarne apă rece pe ea. Dacă semnează revocarea din funcţie şi numeşte un interimar indiferent de ce culoare politică ar fi el, atunci miniştrii social democraţi pleacă şi-i lasă pe democrat liberali singuri. În felul acesta cred social democraţii  că-i pedepsesc pe, am putea spune, foştii colegi de coaliţie, şi-i aşteaptă la cotitură în parlament să le respingă orice guvern pe care-l vor alcătui acum sau după interimatul de 45 de zile. Tocmai în Parlament vor să-i ducă PD-L-iştii!

Este greu de crezut că mişcând din loc un astfel de bolovan nu şi-au făcut ei calculele până la capăt şi nu şi-au format alte alianţe cu ungurii şi cu încă 26 de parlamentari care ar fi dispuşi, pentru  te miri ce, să voteze totdeauna, pentru! În situaţia când Parlamentul nu va valida un guvern din care să nu mai facă parte PSD, atunci îl paşte primejdia pentru că la a doua „greşeală” de acest fel poate fi dizolvat. Asta ar însemna că în primele zile ale anului viitor vom fi chemaţi din nou la vot pentru alegeri parlamentare anticipate. Parlamentarii, oameni şi ei, se pot gândi cu capul dacă după un an  îşi pot permite financiar să mai facă încă o cheltuială pentru ceva ce credeau că ţine patru ani. Greu de crezut că-i vor  fi fideli lui Geoană pe cheltuiala lor rămasă deocamdată neamortizată?

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: