Jocuri la nivel înaltul pe malu Jaleşului

Constatăm pe zi ce trece, că marele crah economic are şi efecte benefice pentru societatea românească în ansamblul ei. Dacă ar fi să privim numai la rezultatele luptei anticorupţie, vom constata că spectacolele mediatice cu mascaţi şi procurori au lovit acolo unde ne aşteptam mai puţin. Cei care se credeau Dumnezei pe pământ, unii dintre aceştia pe mână cu eterna Securitate, au fost săltaţi din palatele de lux, dimineaţa pe răcoare şi reţinuţi de organele de anchetă. Alţii, prinşi cu valizele de euroi la cumpărături (prin galantarele cu arbitrii şi meciuri de fotbal trucate), au ieşit la păscut cu oile corupţiei pe spaţiile verzi din faţa DNA. Cum era de aşteptat, toate firele duc la serviciile secrete, mai numeroase, mai puternice şi mai corupte ca niciodată.Demisiile în lanţ ale miniştrilor şi secretarilor de stat din guvernul Boc au scos la suprafaţă fauna bugetarilor de lux cu grade în Ministerul de Interne. Acvilele trupelor speciale decontau din banul public, prezervative roz, tatuaje şi epilări inghinale. Vulpile 0215 promise de chestorul general Virgil Ardelean (la demisia cu repetiţie din fruntea intituţiei), au ieşit şi ele din bârlog cu tot cu pui, amante, fraţi, surori şi alte neamuri. Verificări recente la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) dovedeau că un sfert dintre angajaţii 0215 sunt rude între ei. Până şi chestorul Gelu Drăjneanu, interimar la conducerea DGIPI, şi-a pus un fratele şef de divizie.  
Care este miza ? Aflăm din veniturile lunare ale şefilor de direcţii, secretari de stat sau directori de servicii secrete, de zeci de mii de euro pe lună, maşini de lux, vile, protecţie şi alte alea.
A scris presa verzi şi uscate despre poliţiştii pătaţi din MAI, oameni ca Petre Pitcovici sau Remus Şpan au fost traşi pe dreapta o vreme, apoi, promovaţi în funcţii şi mai mari. Benficiază de protecţie la nivel înalt.
Tot aşa au scris ziariştii şi la Gorj despre cumetriile sereiului din presă. Ofiţerul care înjura ani la rând jurnaliştii sub numele de cod Mugur de Fluier, toarnă otravă în urechea opiniei publice în cel puţin două ziare locale. Soţia muguraşului cu peniţă e bine-mersi ofiţereasă tot la SRI. Echipa de şoc mai cuprinde o aşa-zisă jurnalistă (sora celui menţionat mai sus) Mary, câţiva pesedişti de frunte ai judeţului şi pe Milu P., un personaj cu statut incert, amestecat în asaltul de la Costeşti, alături de ofiţerul de rang înalt Ovidiu Grecea. Tabloul nu ar fi complet fără ofiţeraşul cu nume de cod Inginerul, vecin al generalului Dan Voinea la Rânca (şi nu numai). Mai spunem doar că în ultima vreme, lumea vorbeşte că soarta judeţului se pune la cale într-o vilă de pe malul Jaleşului. Având în vedere obiceiurile nesănătoase ale Inginerului, aşteptăm ca organele în drept să-şi facă datoria.  


Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: