Alertă de vreme rea în Gorj, Dolj și Mehedinți. update: Cod portocaliu extins

Cod portocaliu de vreme rea în Gorj, Dolj și Mehedinți, miercuri, între orele 16.15 și 17.20. În Târgu Jiu sună alarmele, semn că populația trebuie să stea în case.

Judetul Gorj: Targu Jiu, Bumbesti-Jiu, Motru, Rovinari, Targu Carbunesti, Ticleni, Tismana, Turceni, Aninoasa, Arcani, Balanesti, Balesti, Balteni, Bolbosi, Borascu, Branesti, Calnic, Catunele, Ciuperceni, Danesti, Dragotesti, Dragutesti, Farcasesti, Glogova, Godinesti, Ionesti, Lelesti, Matasari, Musetesti, Negomir, Pades, Pestisani, Plopsoru, Runcu, Samarinesti, Schela, Scoarta, Slivilesti, Stanesti, Telesti, Turcinesti, Urdari, Vagiulesti;

update: Cod portocaliu extins. Recomandările IPJ Gorj

Polițiștii gorjeni recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, având în vedere avertizările de cod portocaliu de ploi.

 Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare de COD PORTOCALIU, de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă importante, în intervalul 20.09, ora 16.00 – 21.09, ora 21.00, , în județul nostru.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp, iar pe arii restrânse, 50...60 l/mp.

 Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.

 În condiții de vizibilitate redusă, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

 În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate. 

Vizualizări: 10,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: