Alter-egoiştii

Nu ţin cu nimeni, în afară de mine. În afara cazului în care eşti lătrău de partid şi ai beneficii imediate în urma câştigării alegerilor de către partidul pe care-l susţii, nu văd nici un motiv pentru care ai simpatiza cu un partid politic. Gen să primeşti vreun post de consul printr-un oraş însorit sau să închei nişte contracte avantajoase cu statul. Convingeri de dreapta sau stânga- Să fim serioşi... Socialismul şi liberalismul au murit demult, la fel ca toate celelalte doctrine. A rămas un singur model politic viabil, unanim asumat: să fim la putere ca să facem bani şi să ne fie bine nouă şi familiilor noastre. Verişoarelor de la ţară care lucrează bine mersi la stat fără să se priceapă la nimic.

Nu cred, deci, în susţinerea sinceră şi necondiţionată a vulgului. Dar chiar mai puţin de-atât cred în politicienii care se dedică total dezinteresat intereselor statului şi celor ale oamenilor simpli. Vrea alianţa asta hazlie a PSD-ului cu PNL-ul şi cu partidul securistului să câştige alegerile ca să mă scoată pe mine din rahat şi să-i dubleze pensia bunică-mii- Sper că glumiţi! Ăştia ori au impresia că suntem proşti, ori că suntem copii. Sunt singurele cazuri în care am pune botul la vrăjelile astea.

Iau 10 oameni la întâmplare de pe stradă. Câţi dintre ei credeţi că sunt altruişti şi vor să-şi dedice întreaga muncă şi viaţă binelui celor din jurul lor- N-am pretenţii de nebuni în slujba dreptăţii în politică sau de Eliot Neşi în poliţie. Sunt în stare să înţeleg că fiecăruia îi e mai aproape propria cămaşă, chiar şi îmbuibaţilor din Parlament şi Guvern. Dar, la dracu', măcar să nu ne mai creadă atât de idioţi încât să punem botul la toate aburelile lor!

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: