Amenință cu proteste: Să nu creadă că vor avea pace socială

Până pe 20 noiembrie, când ar trebui să fie votată de parlamentari noua lege a pensiilor, minerii din Gorj speră să le fie redat dreptul câștigat anul trecut, să se poată pensiona și cu 13 ani mai devreme cei care lucrează în condiții dificile. În caz contrar, amenință sindicaliștii, vor ieși în stradă. „Să nu creadă că vor avea pace socială”, e avertismentul liderului Manu Tomescu.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că așteaptă să vadă ce decizie iau parlamentarii și dacă noua lege le taie din drepturile deja câștigate vor ieși în stradă.  

„Să nu creadă cineva că puterea politică la nivel național, dar mai ales la nivel local, că vor avea pace socială atâta timp cât își bat joc de o categorie de salariați a cărei activitate este pusă pe un program de închidere. Să nu creadă asta. Îi fac atenți că urmează un an electoral. Nu vor avea pace socială în acest județ și nu au cum să aibă. Eu aștept să nu mai fim acuzați de trompetele puterii că avem alte interese, aștept să facem acțiuni unitare. Dacă Doamne ferește nu se vor ține de cuvânt și ne vor tăia drepturile, puteți să fiți siguri că vom ieși iar la luptă. Mai sunt câteva zile în care sperăm să se concretizeze aceste promisiuni că vor fi preluate amendamentele în așa fel încât să ne lase cu acest drept. Dacă nu, eu fac apel acum la colegii mei din sindicate să ieșim să facem acțiuni comune pentru că aceste drepturi sunt tăiate la membrii tuturor sindicatelor din această companie”, a declarat sindicalistul Manu Tomescu, Într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: