Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de DSV Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Gorj au efectuat verificări în mai multe unități economice din județul Gorj.

Au fost făcute 114 controale și au fost aplicate nouă amenzi, în cuantum de 44.800 lei, unor operatori/ persoane fizice din Arcani, Mătăsari, Motru și Târgu-Jiu. Este vorba despre două farmacii veterinare, amendate pentru că au eliberat produse medicinale veterinare fără prescripție medical, dar și un medic veterinar sancționat cu 2.400 de lei pentru eliberarea de documente sanitare-veterinare în alte condiții decât cele prevăzute de normele în vigoare.

Cu 6.000 de lei a fost amendată o fermă avicolă, pentru comercializarea păsărilor fără documentele sanitare-veterinare necesare, iar un restaurant-pensiune a fost amendat cu 10.000 de lei pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate. Tot cu 10.000 lei a fost amendat un depozit de furaje, pentru comercializarea hranei pentru animale din spații neautorizate și fără respectarea condițiilor de igienă, iar un transportator de animale vii, va avea de plătit o amendă de 12.000 de lei pentru transportul animalelor fără certificate de competență și fără efectuarea igienizării si dezinfecției.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: