Spitalul Județean, dotat cu ecograf color 3D

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost dotat zilele trecute cu un nou aparat. Este vorba de un ecograf Doppler color 3D, echipament de imagistică ecografică cu ultrasunete și Doppler, de care vor beneficia, la nevoie, pacienții internați pe secțiile Gastroenterologie și Medicala I.
Investiția s-a ridicat la aproximativ 213.000 lei, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Gorj, instituția care are în subordine unitatea medicală.

Cu ajutorul acestor aparate, pacienții vor putea beneficia de o gamă largă de măsurători clinice abdominale. Unitatea sanitară are cadre medicale specializate care pot să lucreze cu aceste noi aparate. ”Cele două secții dispun de 6 medici cu competențe în ecografie generală, explorări funcționale respiratorii speciale, endoscopie digestivă diagnostică și ultrasonografie generală. Aparatul este funcțional de câteva zile. S-au și realizat deja primele investigații”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Examinarea Doppler reprezintă o examinare noninvazivă care are drept scop evaluarea circulației în diverse zone și segmente ale corpului, bazându-se pe utilizarea ultrasunetelor.

Galerie foto


Vizualizări: 4,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: