Anchetă la două şcoli pentru medii modificate ilegal

Inspectorul şcolar general din Gorj, Nicolae Mergea, a dispus formarea a două comisii de control care să verifice modul în care elevi de la două unităţi şcolare din judeţ au primit note de trecere în condiţii care pot fi considerate "ilegale". Conform acestuia, comisiile de control vor merge la şcoala generală din comuna Muşeteşti şi la liceul de arte şi muzică "Cornea Brăiloiu" din Târgu Jiu. În primul caz, Inspectoratul Şcolar a fost sesizat cu privire la faptul că patru elevi de clasa a opta ar fi primit note prin care scăpau de corigenţă pe data de 10 iunie, deşi ei prezentaseră la şcoală certificate medicale din care reieşea că erau bolnavi începând cu 8 iunie. Culmea este că elevii aduseseră certificate medicale, deşi în catalog nu figurau ca absenţi. În cel de-al doilea caz, mai mulţi elevi de clasa a XII-a de la liceul de muzică şi arte plastice l-au reclamat pe directorul adjunct Gheorghe Vasiloiu pentru faptul că ar fi modificat de unul singur nota unui elev de la o altă clasă astfel încât acesta să nu mai rămână corigent şi să poată intra în examenul de bacalaureat.
 "Nota se poate modifica dacă profesorul de la materia respectivă, geografie, în cazul de faţă, semnează în catalog pentru modificarea respectivă, lucru care în situaţia reclamată nu s-a întâmplat. Mai mult, nota a fost pusă cu de la sine putere de directorul respectiv într-o zi în care elevul figura absent, acesta anulând şi absenţa, ceea ce, evident nu este permis de niciun regulament şcolar", afirmă inspectorul şcolar general.
 Conform lui Nicolae Mergea, consiliile profesorale de la cele două unităţi şcolare se vor reuni pentru a analiza situaţia creată în fiecare caz în parte, deciziile urmând a fi comunicate Inspectoratului Şcolar Gorj. Inspectorul general afirmă că în cazul confirmării situaţiilor reclamate, directorii responsabili de situaţiile respective riscă să îşi piardă funcţiile de conducere, iar elevii să revină la situaţia şcolară iniţială.
 


Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: