Fug de caniculă în peșterile din Gorj

Peșterile din Gorj au fost luate cu asalt de turiști din toate colțurile țării. Sute de vizitatori care trec prin Gorj nu ratează cavernele de la Polovragi şi Baia de Fier. Dacă în oraș, o haină subțire este o corvoadă, în peșteri este nevoie de una în plus.

Peșterile de la Polovragi și Baia de Fier atrag turiștii ca un magnet. „Ne-am îmbrăcat potrivit instrucțiunilor. Ca iarna. Am venit pentru peisaj și să ne răcorim. Am mai fost și la Peștera Polovragi, acum vedem Peștera Muierilor, vrem să ajungem și pe Transalpina, la munte”, ne-a spus un turist din Baia Mare. „E foarte plăcut aici. Sunt prima dată aici. Am venit direct de la mare. E foarte răcoare. Este o destinație nemaipomenită. Am fost și la Rânca”, ne-a spus un alt vizitator din Moldova.

Dacă în oraș erau aproape 40 de grade Celsius și cod de caniculă, în peșteri temperaturile au scăzut, joi, chiar și cu 30 de grade. „Temperatura este constantă în peșteră. Sunt 9-10 grade. Nu mai mult. Este o diferență de cel puțin 20 de grade. În perioada aceasta, este foarte aglomerat la peșteră”, a explicat Constantin Ispas, ghid la Peștera Muierilor din Baia de Fier.

Galerie foto


Vizualizări: 763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: