Angajări în loc de disponibilizări, la CE Oltenia. Burlan: Vom face 600 de angajări!

900 de mii de tone de cărbune în plus, pentru acest an, și 600 de angajări. Sunt planurile anunțate de Daniel Burlan pentru Complexul Energetic Oltenia. Încă nu se știe cu exactitate ce grup va fi pus în funcțiune, dar managerul companiei a transmis că sunt două grupuri în rezervă la Termocentralele Rovinari și Turceni.

Managerul companiei, Daniel Burlan, a explicat că va putea alterna cu cele două grupuri aflate în rezervă.

"În urma ședinței de marți, de la Guvern, si în analizei făcute de Complexul Energetic Oltenia, a rezultat că putem da, în anul 2022, o cantitate suplimentară de 900 de mii de tone de cărbune. Asta înseamnă o creștere de 600 de mii de megawatti, productie ce va fi asigurată de unul din grupurile care sunt în rezervă la Rovinari sau Turceni in funcție de perimetrele miniere de unde rezultă această cantitate de cărbune suplimentară. Avem un regim de funcționare cu maximum două grupuri pe termocentrala Turceni, Rovinari. Mai au câte un grup în rezervă. Putem alterna în funcționare cu unul dintre cele două grupuri în rezervă", a transmis Daniel Burlan.

Pentru acest efort, compania trebuie să facă angajări chiar în anul în care avea în plan restructurări de personal.

"Vor fi și circa 600 de angajări pentru utilajele care asigură front de lucru și descoperta pentru cărbune. Fronturi avem. Mai avem de niște acte normative, dar care nu impactează imediat producția pentru anul 2022, doar anul 2023. Pentru acest an, trebuie să mărim funcționarea extensivă a utilajelor pentru a asigura accesul la cărbune", a mai declarat Burlan.

Vizualizări: 7,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: