Povestea orășenilor care au devenit antreprenori la sat, în Polovragi

Au renunțat la viața agitată de la oraș și s-au mutat la țară definitiv. Ca să nu stea degeaba, au ridicat case de vacanță ori pensiuni cochete și se bucură de turiști din toată lumea. Este povestea mai multor familii care s-au stabilit în comuna gorjeană Polovragi. 

Localitate care este și stațiune turistică de interes local atrage nu doar tot mai mulți turiști, cât și noi locuitori. Orășeni care s-au îndrăgostit de zonă, s-au mutat aici și au început o afacere în Polovragi. 

Marian Ban și soția lui vin din București. Au vizitat localitatea Polovragi mai întâi ca turiști și n-au mai vrut să se întoarcă în București. Amândoi mărturisesc că, la sat, viața trece altfel, este mult mai liniștită și nu au regretat nicio clipă că s-au mutat aici. 

Au ridicat de la zero o pensiune căreia i-au trecut pragul atât turiști români, cât și străini. "A fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o în viaţă. Efectiv am scăpat de stresul şi de aglomeraţia din Bucureşti. Aici este altă viaţă. Totul trece mai încet. Ştiţi că aici e localitatea cu cei mai longevivi oameni din ţară. La 80, 90 de ani sunt încă în putere", a spus Marian Ban. 

Nu doar frumuseţile locului l-au chemat în luncă să-şi ridice o casă care a devenit, mai apoi, pensiune, ci şi oamenii săritori din comună. Acum a ajuns să inspire şi alţi turişti care îi trec pragul şi vor să trăiască visul orăşeanului mutat la ţară. "Chiar familii întregi de tineri care au venit din Bucureşti şi se aşează aici în curând. I-am dus, au văzut toată zona. Le-a plăcut foarte mult şi deja sunt în construcţie cu casele", a mai spus Marian Ban.

Soții Macovei au locuit o viaţă întreagă la bloc, în Constanţa. Au căutat în toată ţara un loc frumos unde să se retragă la pensie. Şi l-au găsit la 500 de kilometri distanţă. Ca să aibă şi activitate, au ridicat şi ei de la zero o pensiune. "Am zis că n-are niciun rost să stăm la etajul 9, în Constanţa, între patru pereţi. Pe urmă a venit ideea: Hai să facem ceva, să avem activitate. Am căutat prin toată ţara asta. Am căutat şi pe la Cheia, am fost şi la Rucăr Bran, la Vatra Dornei. Ne-au spus copiii: Dacă te muţi aici, n-ai să ne vezi aşa des, nici acum nu îi vedem prea des", a declarat Ion Macovei, pentru Antena 1.

Galerie foto



Vizualizări: 2,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: