Au aprins candele lângă sediul CE Oltenia

Câțiva angajați ai Complexului Energetic Oltenia au aprins, joi seara, candele lângă sediul companiei din Târgu Jiu. Demersul a fost în memoria colegilor lor care au murit înainte să apuce să iasă la pensie. Numai de la începutul anului, au fost înregistrate 14 decese în rândul angajaților companiei. Avea vârste între 52 și 59 de ani, spune sindicalistul Manu Tomescu.

"Săptămâna trecută ne-au mai murit doi colegi, energeticieni de la termocentralele Ișalnița și Craiova 2, iar numărul celor decedați de la începutul anului și până acum a ajuns la 14! Toți cei 14 colegi lucrau în producție, în subunitățile din C.E.Oltenia, având vârste între 52 și 59 de ani!

Acestor oameni li s-au oprit contribuțiile din salariile lor și aveau speranța că la o vârstă înaintată vor fi asigurați în sistemul public în ceea ce privește recunoașterea și garantarea unor drepturi de asigurări sociale.

Însă, din cauza faptului că din 2001 până în 2021 le-a fost furată grupa de muncă, ei ca și mulți alți mineri și energeticieni n-au mai apucat nici măcar o zi de pensie, după 35 sau 40 de ani de muncă grea” a fost mesajul lui Manu Tomescu.

Galerie foto



Vizualizări: 3,721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: