Angajaţii de la Işalniţa, aduşi cu microbuzul la audieri

Mai multe persoane, şefi de birouri şi servicii, au dat ieri cu subsemnatul la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj în cazul dispariţiei a o sută de mii de tone de cărbune din depozitul de la Işalniţa.

Şase persoane, patru bărbaţi şi două femei, angajate la Işalniţa au venit ieri cu microbuzul la audieri la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj. Una dintre angajate a răspuns ironic la întrebarea ce s-a întâmplat cu cărbunele din depozit: „L-am furat cu sacoşa“. Audierile au durat până în jurul orei 17.00. Potrivit unor surse, cei care au dat declaraţii ieri sunt cei responsabili cu depozitul de cărbune. Niciunul dintre directorii acuzaţi că sunt vinovaţi de lipsa cărbunelui nu a venit la audieri.

audieri_isalnita_3Conducerea Complexului Energetic Oltenia a depus plângere penală pe numele a zece salariaţi ai companiei, printre care şi fostul director Constantin Bălăşoiu.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a menţionat în urmă cu o lună că la Işalniţa este vorba despre o lipsă în gestiune şi va fi tratată ca atare. Pe de altă parte, atunci îl disculpa pe Bălăşoiu. “Voi face exact ce spune legea în cazul unei lipse de gestiune. (...) Dânsul a fost director al complexului, e adevărat, în perioada în care se întâmplau lucrurile acestea, dar alte persoane se ocupau şi aveau în grijă supravegherea consumurilor şi a depozitelor de cărbune. Dânsul primea situaţia, aşa cum o primesc şi eu şi semna pentru ele”, a declarat Ciurel într-o conferinţă de presă.

Un alt director din CEO, Aurel Medinţu, a mai spus că ar fi două explicaţii pentru dispariţia cărbunelui: măsluirea consumurilor pentru a rezulta un preţ de producţie mai mic sau un contract păgubos cu o firmă care era plătită să aducă cărbune, dar nu făcea acest lucru.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: