Definitivat 2013 : Două medii de 10 în Gorj

78 de candidaţi din Gorj au promovat examenul de definitivat. Doar 24 de candidaţi nu au reuşit să obţină media opt la acest examen. Promovabilitate a fost de 76.47% ceea ce a clasat judeţul Gorj pe primul loc la nivel naţional. Au existat şi două medii de 10 la nivelul judeţului, obţinute de profesori din cadrul a două licee din Mătăsari şi Târgu Jiu.

Puţin peste 100 de profesori gorjeni s-au înscris pentru susţinerea examenului de Definitivat în învăţământ,proba în urma căreia cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practica în învăţământul preuniversitar. Cei menţionaţi sunt obligaţi să susţină acest examen în primii cinci ani de la intrarea în învăţământ, condiţia obligatorie fiind de un an de activitate la catedră în momentul susţinerii examenului. Pentru a promova examenul trebuiau să ia minimum media 8, nu 7 aşa cum era până anul trecut. Anul acesta promovabilitatea la nivelului a fost una foarte mare, Gorjul plasându-se pe primul loc la nivel naţional. “În judeţul Gorj, în anul 2013, la examenul de definitivat s-au prezentat 102 candidaţi, iar rezultatul este mai mult decât îmbucurător, 76,47% dintre aceştia au promovat examenul, procentul plasându-ne mult peste nivelul întregii ţări. Noi considerăm că rezultatul se datorează candidaţilor şi îi felicităm pentru buna lor pregătire. Un merit îl au şi inspectorii de specialitate şi metodiştii care în perioada premergătoare examenului au susţinut cursuri în cadrul cărora au abordat subiectele din anii anteriori”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al Inspectorului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.  

Profesori de 10

La nivelul judeţului Gorj au existat şi două medii de 10 obţinute de Carmen Petroi - profesor în cadrul Liceului Tehnic Mătăsari şi Iuliana Dumitrescu - profesor la Liceul Vocaţional de Muzică şi Arte Plastice din Târgu Jiu. “Menţionăm faptul că între cei 102 candidaţi, există două persoane care au obţinut nota 10, unul dintre candidaţi fiind o doamnă specializată pe psiho-pedagogie. La nivelul ţării sunt 32 de note de 10 şi este iarăşi un rezultat bun dacă două dintre aceste note sunt obţinute de candidaţi din judeţul Gorj. Media minimă de promovare a examenului, 8, este mai mare decât în anii anteriori. Era dificil să fie atinsă această notă, numai dacă fiecare candidat avea o pregătire echilibrată pe specialitate, dar şi o pregătire în domeniul didacticii şi al pedagogiei. O singură notă este sub media cinci”, a precizat Georgeta Popescu.  

Cea care a luat nota 4,75 la proba scrisă este Iuliana Dobre, institutor la Liceul Tehnologic din Baia de Fier. Culmea este că la cele două inspecţii la clasă a luat nota 10. Reprezentanţii ISJ Gorj spun că, cel mai probabil, în astfel de cazuri proiectele în baza cărora susţin inspecţiile la clasă în faţa comisiilor de examinare sunt concepute de persoane cu experienţă şi astfel reuşesc să aibă o prestaţie bună , chiar impecabilă. Chiar şi cu cele două note de zece de la inspecţiile la clasă, nu a promovat acest examen.

CONTESTAŢII

Rezultatele examenului vor putea fi contestate la centrul de examen de la Colegiul Tehnic Nr.2 inclusiv astăzi, urmând ca soluţionarea lor să se realizeze în perioada 25 şi 26 iulie. Pe 27 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: