Angelina Jolie îi cere 250 de milioane de dolari lui Brad Pitt

Bătălia dintre Angelina Jolie și Brad Pitt pentru podgoria pe care s-au căsătorit continuă. Actrița îl acuză pe fostul ei soț că „poartă un război al răzbunării împotriva ei”, relatează CNN, și îi cere acestuia 250 de milioane de dolari. 


În februarie, Brad Pitt a dat-o în judecată pe Jolie pentru ceea ce el numea vânzarea „ilegală” a pachetului ei de acțiuni la Chateau Miraval, o proprietate rurală și o podgorie din sudul Franței, achiziționate de cuplu în 2008. Într-un contraproces depus săptămâna aceasta, Jolie l-a acuzat pe Pitt că „a deturnat” controlul asupra profitabilei afaceri cu vinuri. Pitt și Jolie s-au căsătorit pe proprietate în 2014 și își petreceau vacanțele acolo. Cei doi au divorțat în 2016. Acum, Jolie susține că Pitt „și aliații lui” au întreprins „acțiuni ilegale și rău intenționate” pentru a o „răni” pe Jolie și a scădea afacerile fostei sale companii, Nouvel LLC, prin devalorizarea investițiilor și privând-o de rolul său cuvenit în managementul Chateau Miraval. 

Actrița cere despăgubiri de cel puțin 250 de milioane de dolari. Jolie îl acuză pe Pitt că a conceput un plan - de succes până acum - de a prelua controlul asupra Chateau Miraval și a gestionat greșit înregistrările de mărci comerciale care au avut consecințe financiare devastatoare pentru Nouvel. „Pitt a scos Nouvel din Chateau Miraval și îl tratează ca pe un fief personal”, se arată în plângere. Când și-a dat fosta soție în judecată, Pitt a susținut că Jolie nu a făcut nimic pentru a stimula (creșterea) afacerii, pe care el a transformat-o într-o poveste de succes internațional de milioane de dolari. Jolie contestă acest lucru, spunând că Pitt a refuzat să-i acorde lui Jolie sau Nouvel acces egal la datele financiare ale Chateau Miraval sau o voce egală asupra managementului. Jolie s-a retras din afacere în octombrie 2021, vânzând Nouvel și participația sa din Miraval către Tenute del Mondo, o subsidiară a Grupului Stoli, controlată de oligarhul rus Yuri Shefler. Pitt susține că vânzarea a fost ilegală, deoarece el și Jolie au convenit, când au cumpărat Chateau Miraval, că niciunul nu va vinde fără acordul celuilalt. 

Vizualizări: 1,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: