Apa minerala e toxica? Adevarul despre bolile pe care le poate provoca apa carbogazoasa

Apa minerala carbogazoasa are anumite contraindicatii, iar anumite persoane ar trebui sa evite sa o consume.

Apa minerala e periculoasa pentru sanatate? Aceasta este o intrebare pe care si-o pun multi romani. Ei bine, chiar daca este naturala si vine dintr-o sursa sigura, apa minerala, in special cea carbogazoasa, are si ea contraindicatiile ei.

Apa carbogazoasa contine minerale si saruri, e hidratanta si potoleste rapid setea, dar care sunt situatiile in care ar trebui sa ne ferim sa o bem?

Apa minerala carbogazificata ne poate balona, poate determina arsuri sau crampe si poate afecta, cu timpul, activitatea rinichilor.

„Băuturile acidulate afectează în timp rinichii şi puteţi face nisip sau chiar pietre. Acest efect îl are şi apa minerală. Chiar dacă nu îngraşă şi nu are chimicale cum au sucurile, conţine foarte multe săruri. Este dovedit ştiinţific că sărurile afectează rinichii. De aceea nu este recomandat să beţi doar apă minerală. Consumaţi şi apă plată. De asemenea când alegeţi apa minerală fiţi atenţi la etichetă. Evitaţi apa care este îmbogăţită cu dioxid de carbon şi alegeţi apă minerală naturală. Recomandat este să alegeţi o apă mai puţin acidulată dacă o consumaţi zilnic“, declara medicul internist Florin Tudor.

Citeste AICI la ce PERICOLE te expui daca bei apa minerala carbogazoasa.

Vizualizări: 2,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: